Ana Sayfa > Bildiriler > Çeşme Projesine karşı toplanan imzalar İl Kültür Müdürlüğü’ne verildi

Çeşme Projesine karşı toplanan imzalar İl Kültür Müdürlüğü’ne verildi

İzmir Yarımada Talanını Durdur Koordinasyonu, “Çeşme Turizm Projesini” durdurulması için toplanan imzaları İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne teslim etti.

İzmir Yarımada Talanını Durdur Koordinasyonu, “İzmir’in Kanal İstanbul’u” olarak bilinen ve ayrıntıları sır gibi saklanan “Çeşme Turizm Projesini” durdurulması için toplanan imzaları İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne teslim etti. Koordinasyon projenin durdurulması için İzmirlilere de bir kez daha mücadele çağrısı yaptı.

“KAMU ARAZİLERİ SERMAYEYE AKTARILIYOR”

İzmir İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü önünde gerçekleştirilen basın açıklamasında konuşan koordinasyon üyesi Selin Vural, Çeşme’deki kamu arazilerinin %55’i talan projesinin alanı içinde yer aldığın dikkat çekti. Vural, “Turizm geliştirme bölgesi olarak belirlenen 166,2 milyon m2’lik, %98’i kamuya ait bu alan turizm yatırımcılarına satılmak için çok sayıda parsele bölünüyor. Kamu malı olan, yani hepimizin olan dönümlerce arazi sermayeye aktarılıyor. Yarımada’nın sahilleri ve hatta Yarımadanın sahilleri de satışa dahil edilmiş durumdadır” dedi.

Vural, bu doğal yaşam alanlarını yok edecek bu projeye karşı ilk günden itibaren, Sivil Toplum Örgütleri, Meslek Odaları (TMMOB), Baro, İzmir Tabip odası, Çevre örgütleri ile Siyasi Partiler, Yurttaşlar yoğun bir karşı koyuşla kararlı bir mücadele verildiğinin altının çizdi.

“DERHAL VAZGEÇİLMELİ”

Vural, şöyle konuştu: “Talebimiz, toplumsal hiçbir yararı olmayacağı bilirkişi raporuna geçmiş, toplumun her kesiminin reddettiği, yalnız insanların yaşam alanlarını değil bölgede yaşayan her canlının, varlığın, yaşam alanlarını ortadan kaldıracak olan bu projenin hemen durdurulması ve geriye dönüşü olmayacak bu yoldan derhal vazgeçilmesidir.”

Evrensel