Ana Sayfa > Bilim > Cemalettin Küçük: “Madeni kapatmak yetmiyor, bölge tahliye edilmeli”

Cemalettin Küçük: “Madeni kapatmak yetmiyor, bölge tahliye edilmeli”

İliç’te Tehlike Çanları Çalıyor!

Erzincan’ın İliç ilçesindeki Çöpler Altın Madeni’nde 13 Şubat’ta göz göre göre meydana gelen maden faciası gündemdeki yerini koruyor.

Facianın üzerinden geçen sekiz güne karşın çöken tonlarca siyanürlü toprağın altında kalan dokuz işçiye henüz ulaşılamadı. Bununla birlikte, bölgede heyelan riski bulunduğu gerekçesiyle arama-kurtarma çalışmaları durduruldu. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, “Halk sağlığını tehdit eden bir durum yok” ifadelerini kullansa da mühendisler aynı görüşte değil.

Metalürji Mühendisi Cemalettin Küçük BirGün TV’de anlattı.

• İliç’e ilişkin 11 yıl önce yapılan uyarıda nelere dikkat çekildi?
  • Altının ekonomik bir değer olduğu ifadeleri doğru mu?
  • Maden sahasında açığa çıkan kimyasallar nelere mal olacak?
  • İliç ve çevre yerleşimler tahliye edilmeli mi?
  • Facianın ardından yaşanabilecek tehlikeler neler?

Ayrıca Tıklayınız: Cemalettin Küçük 2 yıl önce 22 Aralık 2022’de İliç’teki maden hakkında neler söylemiş ve nasıl uyarmıştı: “Kapasite attırımıyla birlikte daha büyük tehlikeler yaşanacak”