Ana Sayfa > Bildiriler > Çarşamba’da yapılacak Biyokütle Enerji Santrali’ne tepkiler devam ediyor

Çarşamba’da yapılacak Biyokütle Enerji Santrali’ne tepkiler devam ediyor

Samsun Çevre Platformu (SAMÇEP) tarafından Çarşamba ilçesi Eğercili Mahallesi’nde kurulacak olan Biyokütle Enerji Santrali hakkında basın açıklaması düzenlendi.

Yapılacak olan Çarşamba Biyokütle Enerji Santralı için ‘ÇED gerekli değildir’ raporu olduğunu ifade eden SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ, “Biyokütle yakıt ile çalışacak bir termik santral söz konusudur. Tesis her gün çalışacak ve günde 630 ton hammadde yakılacaktır. Bu yakma sonucu 38 ton kül atığı oluşacak ve geçici olarak depolanacaktır. Tesisin bacasında havaya günlük 14,4 kilogram kül salınacaktır” dedi.

Yapılacak Biyokütle Enerji Santralı’nın insan sağlığına zararlarından bahseden SAMÇEP birleşeni üyesi Dr. Işık Özkefeli, terminalin yapıldığı taktirde çarşamba ovasının sonu olacağını söyledi.

Yapılacak Biyokütle Enerji Santralı hakkında kendilerine bilgi verilmediğini ifade eden Çarşamba Eğercili Mahallesi Muhtarı Mehmet Kalebay, “Zor durumdayız. Yerler daha önceden alınmış. 3 günden beri geceleri uyuyamıyorum. Çocuklarımıza, gelecek nesillerimize zararı olacak bir şeyi ben kesinlikle istemem” şeklinde konuştu.