Ana Sayfa > Hukuk > Bursa Kirazlıyayla’da adalet isteği, hayal kırıklığı ve gözyaşları dinmiyor

Bursa Kirazlıyayla’da adalet isteği, hayal kırıklığı ve gözyaşları dinmiyor

Bursa 1. İdare Mahkemesi’nin ÇED raporuna ilişkin kararına tepki gösteren Kirazlıyayla kadınları, gözyaşlarıyla adalet isteklerini seslendirmeye devam ediyor.

Yenişehir ilçesi Kirazlıyayla köyünün kadınları, Çinko-Kurşun-Bakır Zenginleştirme Tesisi ve Atık Barajı’na karşı direnişini sürdürüyor.

Bursa 1. İdare Mahkemesi’nde görülen davada mahkeme, kendi atadığı bilirkişi heyetinin köylülerin lehine olan raporunu görmezden gelerek ÇED raporunun iptali istemini reddetti.

Köy kadınlarının karara tepkisi sürüyor. Köy meydanında toplanan kadınlar, önce ‘Kirazlıyayla Adalet İstiyor’ yazılı pankart açmış, ardından idare mahkemesinin kararına tepki göstermişti.

Köylerindeki ağaçların maden ocağı tarafından kesildiğini, göletlerinin de kuruduğu söyleyen kadınlar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslendi ve adalet istedi. Adalet için Ankara’ya yürüyeceklerini bir kez daha belirten kadınlar, kararlılıklarını gözyaşlarıyla anlattı.