Ana Sayfa > Bildiriler > Bursa Kirazlıyayla köylüleri Jandarma engelini aşarak madeni protesto etti

Bursa Kirazlıyayla köylüleri Jandarma engelini aşarak madeni protesto etti

Bursa Kirazlıyayla köylülerinin yaşam alanlarını gasbetmek isteyen maden şirketine karşı yapacakları basın açıklaması jandarma tarafından engellenmek istendi.  Kirazlıyayla köylüleri jandarma engelini aşarak maden şirketini protesto etti

Bursa ili Yenişehir‘e bağlı Kirazlıyayla köylülerinin maden şirketine karşı sürdürdükleri direnişe ve yapacakları basın açıklamasına destek için köye gelen kurum temsilcileri, milletvekilleri ve yurttaşlar jandarma tarafından engellendi. Basın açıklamasına katılmak için gelenler köy girişine barikat kuran jandarma tarafından içeri alınmayınca köylüler tepelerden yürüyüp jandarma barikatını aşarak gelenlerle buluştu.

JANDARMA KÖY GİRİŞİNE BARİKAT KURDU

Kirazlıyayla köylülerinin arazilerindeki maden işletmeciliğine karşı verdikleri direnişe destek için Bursa Çevre Platformu, Bursa Tabip Odası, Bursa Barosu, çeşitli siyasi parti temsilcileri ve milletvekillerinden oluşan heyetin köyde yapmak istediği basın açıklaması jandarma tarafından engellendi. Kovid-19 önlemleri gerekçe gösterilerek köye girişin valilik tarafından yasaklandığını ileri süren jandarma yetkilileri köy girişine barikat kurarak gelenlerin geçişine izin vermedi.

KADINLAR TEPELERDEN YÜRÜYEREK BARİKATI AŞTI

Aralarında CHP Milletvekili Nurhayat Alaca‘nın da bulunduğu heyetin engellemenin kaldırılması yönündeki çabaları sonuç vermezken köylü kadınlar tepelerden yürüyerek jandarma barikatını aşıp gelenlerle buluştu. Köylü kadınlar “Direne direne kazanacağız”, “Lübnanlı şirket köyümüzü terket” sloganları ile yürüyerek geldi.

Kirazlıyayla köylülerinin direnişine destek için kentten gelen kurum temsilcileri, milletvekilleri ve yurttaşlar jandarma tarafından engellenince, köylü kadınlar tepelerden yürüyerek jandarma barikatını aştılar. Bir süre sonra köyün büyük çoğunluğunun yürüyerek köy girişine geldiği eylem, haberimiz yayına girerken halen devam ediyordu.

Özer Akdemir
Evrensel Gazetesi yazarı. 1969 Nevşehir Hacıbektaş'ta doğdu. 1998 yılında Evrensel Gazetesi ile başladığı gazeteciliğe halen gazetenin İzmir temsilcilisi olarak devam ediyor. Hayat TV'de Çepeçevre Yaşam programlarının yapım ve sunuculuğu yanı sıra, Anadolu’nun Altın’daki Tehlike / Kışladağ’a Ağıt, Kuyudaki Taş / Alman Vakıfları ve Bergama Gerçeği, Uranyum Uğruna / Dilsiz Çocukları Ege’nin, Doğa ve Direniş Öyküleri adlı kitapları bulunuyor. EGEÇEP Yürütme Kurulu ve çeşitli komisyonlar ile Ekoloji Birliği'nde Koordinasyon Kurulu ve Yürütme Kurulu'nda da görev yapmıştır.