Ana Sayfa > Dünya > Binlerce Protestocuya Seslenen Greta Thunberg: COP26 Başarısız Oldu

Binlerce Protestocuya Seslenen Greta Thunberg: COP26 Başarısız Oldu

Hükümetlerin hala iklim için esaslı önlemler almayı reddettiğini savunan Thunberg “Ancak bilimin görüş birliğini ve bizi görmezden gelemezler” diye konuştu.

Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi COP 26’nın sürdüğü İskoçya’nın Glasgow kentinde binlerce genç “Gelecek İçin Cumalar” #FridaysForFuture etiketiyle sosyal medyada örgütlenen protesto gösterileri kapsamında bir araya geldi.

Gösteride bir konuşma yapan İsveçli iklim aktivisti Greta Thunberg COP26 görüşmelerini “başarızlık” olarak tanımladı.

“Dünya liderlerinin uyanması için daha ne gerekiyor?” diye soran Thunberg, onların aslında çoktan uyanık olduklarını ve aktif şekilde bu yıkıcı sistemden kar elde etmeye devam etmek için kendi çıkarlarına yardım edecek yasal boşluklar ve çerçeveler yarattıklarını ileri sürdü.

COP26’nın başarısızlık olduğunun bir sır olmadığını belirten genç aktivist katılımcı hükümetler için “ana amaçlarının statükonun devamı için savaşmak gibi görünüyor” dedi.

Binlerce protestocu “İklim Adaleti” sloganıyla Glasgow sokaklarında yürüdü (AP)

Konferansın bir halkla ilişkiler faaliyetine dönüştüğünü, liderlerin güzel konuşmalar yaptığını, süslü vaatler ve hedefler açıkladığını ancak perde arkasında hükümetlerin hala iklim için esaslı önlemler almayı reddettiğini savunan Thunberg “Ancak bilimin görüş birliğini ve bizi görmezden gelemezler” diye konuştu.

Protestolara “Başka gezegen yok” ve “Gezegenimizi kurtarın” dövizleriyle katılan bir çocuk (AP)

COP26 için “işlerin eskisi gibi yürümesi ve bla bla bla’nın kutlaması”, konferans için toplanan liderler için de “Krallarımız çıplak” ifadelerini kullanan aktivist tarihin onları sert şekilde yargılayacağını da sözlerine ekledi.

Thunberg ayrıca şu anda eldeki teknolojinin karbon salımını sert şekilde düşürmek için yeterli olmadığından yapılması gereken şeyin toplumun temelden değişimi olduğuna vurgu yaptı.