Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > Bergama Çevre Platformu’ndan duruşmaya çağrı!

Bergama Çevre Platformu’ndan duruşmaya çağrı!

Bergama Çevre Platformu: “Gün Kozak’a, Kapukaya’ya sahip çıkma günü”

Bergama Çevre Platformu tarafından, Kozak Kapukaya’da açılmak istenilen maden ocağına karşı görülecek duruşmaya ilişkin çağrıda bulunuldu. Yapılan açıklamada davadan çekilen AK Partili Bergama Belediyesi’ne ise tepki gösterildi.

UNESCO Dünya Kültür Mirası Bergama’da Kayyım ile yönetilen Koza Altın Şirketi, Ovacık altın madenindeki cevherin tükenmesi üzerine yakın yerlerde üretim arayışına girdi. Çam ağaçlarıyla kaplı Kozak Yaylası’nda dört ayrı yer belirleyen şirket, sadece Çukuralan’da üretime başlayabildi. Kapukaya’da yeni ocak açma girişimine ise Bergama’nın su kaynaklarını kirleteceği gerekçesiyle mahkeme yürütmenin durdurulmasına karar verdi. Bunun üzerine firma kararın iptali için dava açtı. 28 Kasım Perşembe günü görülecek dava için ise Bergama Çevre Platformu tarafından duruşmaya çağrı yapıldı. Yapılan çağrıda ise Bergama Belediyesi’nin altın madenine karşı açılan çevre davalarından çekilmesine tepki gösterildi.

Duruşmaya çağrı, Belediye’ye tepki!

Yapılan açıklamada; “Duruşmaya Çağrımızdır! Gün Kozak’a Kapukaya’ya sahip çıkma günüdür. Kapukaya köyümüzde Koza altın madeninin yeni ocak açmasına karşı verilen yürütmeyi durdurma kararı sonrası firmanın kararın iptali için açtığı davanın 28 Kasım saat 14.00’de İzmir’de duruşması var. Bergama Belediyesi Mehmet Gönenç’in döneminde altın madenine karşı açtığı davalarından tamamen çekilmiş bulunuyor. AKP’li belediye başkanı Bergama’nın değil adeta madenin sözcüsü gibi davranıyor. Bu nedenle İzmir’de ki duruşmaya Bergama’dan güçlü bir katılım sağlayarak bu toprakların sahipsiz olmadığını dosta düşmana göstereceğiz” denildi.

Kaynak: Ajans Bakırçay