Ana Sayfa > Bildiriler > Ekoloji Birliği: Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu’yu Unutmadık, Unutturmayacağız!

Ekoloji Birliği: Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu’yu Unutmadık, Unutturmayacağız!

“Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu’yu Unutmadık” başlığıyla bir açıklama yapan Ekoloji Birliği, cinayetin azmetiricilerin de bulunarak yargılanmasını istedi.

Antalya Finike‘de mermer ocaklarına karşı doğayı savunurken öldürülen Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu, ölümlerinin beşinci yılında Türkiye’nin her yerinde ekoloji örgütleri, siyasi partiler, yaşam savunucusu dostları tarafından anılarak, hala aydınlatılmayan Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu çifti cinayeti için adalet isteyerek, cinayetin azmettiricisinin de yargılanarak cezalandırılmasını istiyor.

Konuyla ilgili “Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu‘yu Unutmadık” başlığıyla bir açıklama yapan Ekoloji Birliği, cinayetin azmetiricilerin de bulunarak yargılanmasını istedi. Açıklamada cinayetin neden sis perdesi arkasında bırakılarak unutturulmaya ve azmettiricilerin de kurtarılmaya çalışıldığına vurgu yapan Ekoloji Birliği, “Ekoloji mücadelesini baskı ile, zulüm ile, cezalarla, cinayetlerle bastırmaya ve boğmaya çalışan sermaye düzeni bu cinayetlerin ortağıdır” ifadelerine yer verdi. Yapılan açıklama şöyle:

AYSİN VE ALİ ULVİ BÜYÜKNOHUTÇU’YU UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ!

Aysin ve Ali Ulvi Büyüknohutçu 9 Mayıs 2017 tarihinde bir kiralık katil tarafından vahşice katledildi.

Antalya’nın, Finike’nin sedir ormanlarını mermer ocaklarının tahribatına karşı korumak için yıllardır mücadele eden dostlarımız aramızdan hunharca alındı. Acımız her geçen gün daha da büyüyor.

Aradan 5 sene geçmiş olmasına rağmen ne acıdır ki azmettiriciler hala tespit edilip yargılanmadı.

Aysin ve Ali Ulvi ve Aysin Büyüknohutçu korkusuzca verdikleri onurlu mücadele ile, açtıkları davalarda, orman katliamına karşı çıktılar. Kar hırsı ile gözleri dönmüş madencilere karşı yaşamı savundular.

Büyüknohutçu cinayeti, bugüne kadar ekolojistlere karşı yapılan ilk planlı cinayetlerden. Kiralık katil olduğu anlaşılan Ali Yamuç cinayetin arkasından tutuklanarak cezaevine konulmuştu. Kiralık katil eşine yazdığı mektupla yaptığı itiraflarda kendisini “Çirkin” lakaplı, taş ocağı adına hareket eden birinin 50 bin TL’ye kiraladığını ve 3.000 TL dışında ödeme yapmadıklarını yazmıştı. Eşinden mektubu madencilere vermesini isteyen kiralık katil ödeme yapılmaz ise haklarında ifade vereceğini yazmıştı.

Tüm bu itiraflara rağmen, doğru düzgün bir soruşturma süreci yürütülmedi. Üstüne üstlük kiralık katil Ali Yamuç “güvenlik” gerekçesiyle Elmalı Cezaevinden Alanya cezaevine nakledildi. Bir süre sonra da “ölü bulundu”! Bu ölüm de tutanaklara “intihar etti” şeklinde geçti!

Ali Yamuç’un ölümünün ardından Büyüknohutçu cinayetleri için açılan dava düştü. Nohutçu’nun kızları ve avukatları davayı Anayasa Mahkemesi’ne taşımayı düşünüyor.

Bu cinayetleri araştırmayan, cezasız bırakan karar vericiler de en az azmettiriciler kadar suçludur. Ekoloji mücadelesini baskı ile, zulüm ile, cezalarla, cinayetlerle bastırmaya ve boğmaya çalışan sermaye düzeni bu cinayetlerin asıl failleridir.

Bizler, yaşam savunucuları olarak Aysin-Ali Ulvi Büyüknohutçu cinayetini, Metin Lokumcu, Av. Cihan Eren cinayetlerini, Gezi cinayetlerini ve tüm diğer cinayetleri unutmayacağız, unutturmayacağız.

Onların mücadelesini yaşatmaya devam edeceğiz!

Aysin – Ali Ulvi Büyüknohutçu Cinayetinin Azmettiriciler Bulunsun ve Yargılansın!

#AzmettiricilerYargılansın