Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > Av. Atal: ‘Termik santral şirketinin yaptığı iş terör faaliyetidir’ | Video / Haber

Muğla’nın Milas ilçesinde Akbelen Ormanı’nı yok edecek kömür madeni genişlemesine karşı mücadele eden İkizköylüler, bu sabaha jandarma ve kesim ekipleriyle uyandı. Sabah saatlerinden itibaren yaşananları Cumhuriyet TV’ye anlatan Avukat İsmail Hakkı Atal, “Termik santral şirketinin yaptığı terör faaliyetidir” dedi.

Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy‘de iki yılı aşkın süredir Akbelen Ormanı’nda maden sahasının genişletilmemesi için çadır nöbeti tutuluyor. Bu sabah erken saatlerde de İkizköylüler ve yaşam savunucuları, jandarma ve kesim ekipleri ile karşılaştı. Jandarmanın TOMA ve biber gazlı müdahalesi sonucu 5 kişi yaralanırken 8 kişi de gözaltına alındı.

Akbelen Ormanı’nda dün sabah saatlerinde yapılan baskının ayrıntılarını Avukat İsmail Hakkı Atal, Cumhuriyet TV’ye anlattı. Atal’a yayın esnasında jandarma ekipleri müdahale etti. Yaşananları anlatan Atal, “Burada 5’li çeteden Limak’a imtiyaz tanınıyor” dedi.

İlgili haber için tıklayınız: Akbelen Ormanı’nda jandarmanın TOMA ve bibergazlı sert müdahalesi

Cumhuriyet