Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > Akbelen’e aktivist akını sürüyor: Birlikte direneceğiz, sonunda halk kazanacak

Akbelen’e aktivist akını sürüyor: Birlikte direneceğiz, sonunda halk kazanacak

Muğla‘daki Akbelen Ormanı‘nda Limak Holding ve IC İÇTAŞ ortaklığındaki YK Enerji‘ye ait kömür madeni sahasının genişletilmesi için yapılan Anayasa‘ya aykırı ağaç katline karşı direnişini sürdüren İkizköylülere Türkiye‘nin çeşitli yerlerinden aktivistler desteğe gelmeye devam ediyor.

Aydın Ekoloji ve Yaşam Platformu (AYÇEP) ve Çine Yaşam Platformu (ÇİYAP) ve Türkiye Erozyonla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma Vakfı‘ndan (TEMA Vakfı) ekoloji aktivistleri İkizköylülere mücadelelerinde destek ziyaretinde bulundu.

Toplam 33 aktivistle yola çıkan ekip, Akbelen’deki çağrılar üzerine AYÇEP ve ÇİYAP olarak Akbelen köylüsünün yanında olmaya geldiklerini belirterek “Ağaç kesimine engel olamadık ama santral açılmaması ve mevcut santrallerin kapatılması için ‘Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam’” ifadelerini kullandı.

‘İktidar şirketlere her şeyi sunuyor’

Balıkesir‘in Edremit ilçesinde etkinlik gösteren Edremit Kadın Platformu‘ndan aktivistler de İkizköylü kadınlarla dayanışma göstermeye geldi.

Platformdan Birsen Temirsaraç, doğanın tahribatına neden olan şirketlere değinerek sadece şirketlerin isimlerinin değiştiğini, ancak yapının değişmediğini belirtti.

Temirsaraç şunları ekledi:

“İktidar onlara her şeyi sunuyor; börtüyü, böceği, ağacı, kuşu, canlıyı ve cansızı… Bugün bize düşen aslında bu ağaçları hiç kestirmemekti. Muhalefet tüm gücüyle, tüm organlarıyla zamanında buraya gelecekti, buralarda ağaç olacaklardı. Börtü olacaklardı, böcek olacaklardı, canlı olacaklardı ki ağaçlar kesilmeyecekti.

Tıpkı Kirazlı’da olduğu gibi. İki milyon ağaç kesildi. İki milyon ağaç kesildikten sonra durdu. Evet eylemler yaptık, evet direndik. Bize de düşen böyle bir dönemde ne yazık ki hep direnmekmiş. … Hep birlikte direneceğiz. Eninde sonunda halk kazanacak.”

Yeşil Gazete