Ana Sayfa > Haberler > Adana Kozan’daki yangın büyüyor: 6 köy boşaltıldı, kundaklama şüphesi var!

Adana Kozan’daki yangın büyüyor: 6 köy boşaltıldı, kundaklama şüphesi var!

Adana Kozan’da son bir ay içerisinde çok sayıda yangının meydana geldiği Kuyubeyi köyünde yine orman yangını çıktı. 6 köy boşaltıldı, 200 hektarlık alan yandı, kundaklama üzerinde duruluyor.

Adana’nın Kozan ilçesinde son bir ay içerisinde çok sayıda yangının meydana geldiği Kuyubeli köyünde yeniden orman yangını çıktı. Kozan’ın Kuyubeli köyündeki ormanlık alanda öğle saatlerinde henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle yangın kısa sürede çevreye yayıldı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.

KUNDAKLAMA ŞÜPHESİ

Evresel’in haberine göre bölgede son bir ay içerisinde çok sayıda yangının meydana geldiği belirtilirken, olaylarla bağlantılı olduğu düşünülen 4 kişinin gözaltına alındığı ancak işlemlerinin ardından serbest bırakıldığı öğrenildi.

Adana Valisi Süleyman Elban da, “Kundaklama olduğunu tahmin ediyoruz. Bu, yangın söndürüldükten sonra sahada yapılacak incelemede netleşir ancak birkaç ayrı noktada çıkmış olması kundaklama ihtimalini güçlendiriyor” açıklamasını yaptı.

12 EV YANDI

Yangınına itfaiye ekiplerinin müdahalesi poyraz nedeniyle zorlaşırken, alevlere yakın evlerde yaşayanlar tahliye edildi. Öte yandan, alevlerin arasında kalan 12 evin yandığı bildirildi.

Yangında köylülerin ahırlarındaki bazı hayvanların öldüğü belirlenirken, dumandan etkilenen Ayşe Kılçık ise sağlık görevlilerince yapılan müdahalenin ardından Kozan Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

KÖYLER BOŞALTILDI

Yangını nedeniyle çevre mahallelerdeki evler de tahliye edildi. Jandarma ekipleri yangın bölgesini giriş ve çıkışlara kapattı. Bazı vatandaş, alevlerin etrafını sardığı mahallelerde mahsur kaldı.

Adana Valisi Süleyman Elban, “Bölgedeki 6 köyde yaklaşık 800 haneyi boşaltmak durumunda kaldık. Şu ana kadar 200 hektara yakın alanda yangın devam ediyor.”

Havanın kararması nedeniyle havadan müdahaleye ara verilirken, Adana ve çevre illerden de takviye gelen ekipler, karadan söndürme çalışmasına devam ediyor. Günün ilk ışıklarıyla uçak ve helikopterle müdahale etmeye devam edileceği bildirildi.