Ana Sayfa > Ekoloji > 1 Haziran sabahı İşkencedere vadisinde nöbet ıslıklı protesto ile başladı, Valilikten yeni eylem yasağı geldi | Video

1 Haziran sabahı İşkencedere vadisinde nöbet ıslıklı protesto ile başladı

Rize İkizdere direnişi ve Cengiz Holding‘in vadilerini yok edecek doğa katliamına halkın doğa nöbeti de kararlılıkla devam ediyor. 1 Haziran sabahı İşkencedere vadisinde doğa nöbeti ıslıklı protesto ile başladı…. Sonrasında ise aynı gün içinde valilikten eylem yasağı kararı geldi.

Edinilen bilgiye göre; Rize valiliği tarafından İkizdere ilçesi için basın açıklaması, eylem, yürüyüş gibi etkinliklerle ilgili alınan 15 gün yasak kararının 15 Haziran’a kadar uzatıldığı açıklandı. Valilik açıklamasında, “protestoların terör örgütleri ve marjinal gruplar tarafından korsan gösterilere dönüştürülebileceği” iddiası yasaklama gerekçesi olarak gösterildi.

İkizdere-İşkencedere Vadisi, Türkiye’nin eşsiz doğal alanlarından biri olarak biliniyor. Dünyada koruma altındaki 200 vadi arasında yer alıyor ve aynı zamanda doğal sit alanı. Ayrıca, Kültür ve Turizm Bakanlığınca “Termal ve Kış Turizmi Yeni Destinasyonu” olarak belirlenmiş durumda. Yörede bakanlık tarafından “örnek yayla” modeli uygulanması planlanıyor. Dolayısıyla bölge hem örnek yayla, hem doğal sit alanı, hem de turizm alanı olarak geçiyor. Ünlü Anzer ballarının yapıldığı Anzer Yaylası, Çamlık Mesiresi, Çağrankaya Yaylaları ve Ovit Dağı da İkizdere içinde yer alıyor.

İlçe ekonomisi genel olarak tarıma dayalı. Bundan başka hayvancılık da başlıca geçim kaynaklarıdan. Özellikle yörede sığır ve koyun beslenirken arıcılık da bölgedeki bir diğer geçim kaynağı olarak yer alıyor.

Vadide şu anda faal 15 adet HES, iki adet de taş ocağı bulunuyor.

İkizdere’de doğa katliamı da, katliama karşı halkın nöbeti de devam ediyor

Cengiz yok etmeye devam ediyor… Rize İkizdere Vadi girişinde doğa nöbeti devam ediyor… – 29 Mayıs 2021 – (Videolar: DKDER)