Ana Sayfa > Ekoloji > Yolboyu dert dolu! | Çepeçevre Yaşam | Özer Akdemir

Yolboyu dert dolu! | Çepeçevre Yaşam | Özer Akdemir

Aydın‘ın Çine ilçesine bağlı Yolboyu Mahallesi halkı, bölgedeki maden işletmeleri yüzünden nefes alamaz durumda. Adeta mahallenin içinde faaliyet yürüten ve köyü toza boğan Eysim ve Kaltun madenciliğe karşı bölge halkı yıllardır mücadele ediyor.

Yolboyu Mahallesi halkının mücadelesi Özer Akdemir‘in hazırlayıp sunduğu Çepeçevre Yaşam‘da çarpıcı ayrıntılarıyla.

Özer Akdemir
Evrensel Gazetesi yazarı. 1969 Nevşehir Hacıbektaş'ta doğdu. 1998 yılında Evrensel Gazetesi ile başladığı gazeteciliğe halen gazetenin İzmir temsilcilisi olarak devam ediyor. Hayat TV'de Çepeçevre Yaşam programlarının yapım ve sunuculuğu yanı sıra, Anadolu’nun Altın’daki Tehlike / Kışladağ’a Ağıt, Kuyudaki Taş / Alman Vakıfları ve Bergama Gerçeği, Uranyum Uğruna / Dilsiz Çocukları Ege’nin, Doğa ve Direniş Öyküleri adlı kitapları bulunuyor. EGEÇEP Yürütme Kurulu ve çeşitli komisyonlar ile Ekoloji Birliği'nde Koordinasyon Kurulu ve Yürütme Kurulu'nda da görev yapmıştır.

Yolboyu dert dolu! | Çepeçevre Yaşam | Özer Akdemir” hakkında bir düşünce