Ana Sayfa > Ekoloji > Yatağan Turgut halkının yeni kabusu: Termik santral

Yatağan Turgut halkının yeni kabusu: Termik santral

Yatağan Turgut halkının yeni kabusu: Termik santral !

Yıllardır termik santrallerin yol açtığı çevre ve sağlık sorunları deyince ilk akla gelen yerlerden olan Yatağan yeni bir termik santral kabusuna uyanmak üzere. İlçede, Gökbel Dağı eteklerine kurulması planlanan termik santral yaklaşık 15 köyü ortadan kaldıracak büyüklükte.

Muğla Yatağan’ın şirin beldesi Turgut, Lagina antik kentine komşu, tertemiz bir doğa içerisinde yaşarken şimdi zeytinlikleri, tarlaları, evleri termik santrale kömür üretimi için kamulaştırılıyor. Kömür çıkarılacak alan Lagina antik kentine kadar uzanıyor.

Yaklaşık 300 bin zeytin ağacının kesileceğini söyleyen Turgut köylüleri yaşam alanlarını koruma mücadelesi veriyorlar. Termik santral tehlikesi Yatağan’da, Gökbel Dağı eteklerinde, Turgut nahiyesinde doğayı, tarihi, yaşamı tehdit etmeye devam ediyor.

Yatağan Turgut halkı yeni bir termik santral kabusuna uyanmak üzere. Çepeçevre Yaşam Turgutlularla termik santrale dair düşüncelerini sordu.

Özer Akdemir / Çepeçevre Yaşam