Ana Sayfa > Videolar > TURÇEP doğa ve çevre için “vicdan hareketi” başlattı

TURÇEP doğa ve çevre için “vicdan hareketi” başlattı

TURÇEP (Turgutlu Çevre Platformu) düzenlediği basın açıklaması ile çevre sorunları için vicdan hareketi başlattıklarını duyurdu.

TURÇEP’in açıklamasında, “Turgutlu Çevre Platformu olarak, bir vicdan hareketi başlatacağımızı duyurmak için toplanmış bulunuyoruz. Bu tanımlamanın anlamı ise büyüktür. Çünkü vicdanların cüzdanların hükmü altına girdiği bir yerde güneş tutulması da başlamış demektir. Bir sağduyu refleksi olarak ortaya çıkan bu vicdan hareketi, çevresel sorunlarımız konusunda artan tehditlerle birlikte yaşanmakta olan endişelerden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle, bugünkü basın açıklamamızda bu anlamda bir çığlığı da duyuracağız.

Son dönemlerde uygulanmakta olan yanlış çevre politikaları, artık kamuoyu vicdanını rahatsız edici boyutlardadır. Bu nedenle başlatacağımız vicdan hareketi tüm vicdanlar harekete geçene kadar da devam edecektir. Bu dava elbette ki cüzdanı büyük olanların değil ama vicdanı büyük olanların davası, yaşamdan yana olan ve yaşamı savunan herkesin bir sağduyu refleksi olacaktır. Bugün burada kamuoyunun dikkatine sunduğumuz bu basın açıklaması da, geleceğimizi kurtarmak ve yaşamı savunmak için insanlık adına atılan bir çığlıktır. Henüz öfkeli ve isyankar bir haykırışa dönüşmesini arzu etmediğimiz bir çığlık. Bu çığlığı duyabilmek ve kulak verebilmek için ise sadece insan olmak yeterlidir” denildi. (18 Şubat 2019)

Ekoloji Birliği
Ekoloji Birliği; yaşama yönelik artan tehditlere karşı, yurt genelinde faaliyet gösteren bir çok ekoloji örgütünün bir araya gelmesi ile 2018 yılında oluşmuştur.