Ana Sayfa > Haberler > “Susamam” adlı politik rap şarkısı gündeme damga vurdu

“Susamam” adlı politik rap şarkısı gündeme damga vurdu

“Sadece bir şarkı değil, manifesto!”

Rap müziğin sevilen ismi Şanışer, 18 rapçiyle birlikte toplumsal sorunları ele alan ”Susamam” adlı bir şarkı çıkardı. Sosyal medyanın gündemine oturan şarkıya, ünlü sanatçılardan da büyük destek geldi: “Sadece bir şarkı değil, manifesto!”

Asıl adı Sarp Palaur olan Şanışer, 18 rapçiyle bir araya gelerek yaptığı “Susamam” adlı şarkı 6 Eylül sabahı yayına verildi ve 24 saat dolmadan, YouTube’da 1 milyon izlemeye ulaştı. Şarkısını sosyal sorumluluk projesi olarak değerlendiren Şanışer, toplumsal sorunları ele aldı. Şanışer’in yeni şarkısı sosyal medyada da kısa sürede gündem oldu ve binlerce kullanıcı ve ünlü isimler şarkıya övgü yağdırdı.

TOPLUMDAKİ ÇOĞU KONUYU ELE ALDILAR

14 dakika 54 saniye süren şarkıda müzisyenler sırasıyla, Doğa, Kuraklık, Hukuk, Adalet, Türkiye, İstanbul, Eğitim, Sorgulamak, Kadın Hakları, Hayvan Hakları, Gurbet, İntihar, Faşizm, Sokak, Trafik başlıklarıyla ayrılan bölümlerde eleştirilerini seslendiriyorlar.

Şanışer’e şarkısında Fuat, Ados, Hayki, Server Uraz, Beta, Tahribad-ı İsyan, Sokrat St, Ozbi, Deniz Tekin, Sehabe, Yeis Sensura, Aspova, Defkhan, Aga B, Mirac, Mert Şenel ve Kamufle adlı sanatçılar eşlik etti. Şanışer ve 19 müzisyenin bir araya gelerek seslendirdiği “Susamam” adlı rap şarkısı, 6 Eylül gecesi yayınlanmasının ardından gün boyunca gündemin ilk sıralarında kaldı.

EVRENSEL’E KONUŞTULAR

Yayınlandığı andan itibaren Türkiye gündeminin üst sıralarında yer alan “Susamam” adlı rap şarkısını seslendiren müzisyenlerden Ozbi ve Kamufle Evrensel‘e konuştu. Ozbi ve Kamufle, şarkının gördüğü olumlu tepkilerin kendilerini mutlu ettiğini belirtti.

OZBİ: RAP MÜZİKTE PROTEST TAVIR ÖNE GEÇİYOR

Ozbi, dünyada ve Türkiye’deki rap müzikte protest tavrın öne geçtiğini belirterek “Yıllardır bu konuları ara ara şarkılarımızda işleyen insanlarız. Birçok rapçinin bir araya gelerek bunu bir isyana dönüştürmesi oldukça önemli. Önemli meselelerin gençlerin gözünde daha görünür hale gelmesi beni mutlu ediyor. Böyle bir projeyi gerçekleştirdikleri için Şanışer ekibine de teşekkür etmek gerekiyor. Buna inatla sarılıp bıkmadan usanmadan bu işin arkasında durdukları için” ifadelerini kullandı.

KAMUFLE: GÜZEL TEPKİLER ALIYORUZ

Kamufle ise hip hop kültürünün ideolojik temelinde sorunları ve çözümleri dile getirmenin var olduğunu belirterek “Biz her zaman bunu yapıyoruz, rapçiler bir araya gelince su yüzüne çıkmış oldu. Şarkımızda yıllardan beri insanların muhabbetini ettiği, sıkıntı duyduğu yaşanmışlıkları kaleme aldık. Kimimiz kadın haklarına, kimimiz doğaya, kimimiz su problemine dikkat çektik. Bütün ülke destekliyor. Çok güzel tepkiler alıyoruz. Dinleyenler paylaşımlarda ve iyi dilekte bulunuyorlar. Hepsi sağ olsun” dedi.