Ana Sayfa > Haberler > Siyanürcü şirketin CEO’su Erdoğan’ın danışmanı çıktı

Siyanürcü şirketin CEO’su Erdoğan’ın danışmanı çıktı

Tokat’ta siyanürle altın arama çalışması yapan Galata Altın İşletmeleri A.Ş.’yi kuran Verusa Holding’in CEO’su, Erdoğan’ın eski danışmanı Ömer Özbay çıktı.

Tokat Erbaa’da siyanürlü altın arama çalışması yapan şirketin CEO’sunun AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanı Ömer Özbay olduğu ortaya çıktı. Özbay ayrıca Erdoğan’a övgüler yapan ‘Bir Lider Doğuyor’ kitabının da yazarı.

Erdoğan’ın 2011-2017 yılları arasındaki danışmanlığını yapan Ömer Özbay’ın CEO’luğunu yaptığı Verusa Holding, Tokat Erbaa sınırları içerisinde yer alan Sakarat ve Boğalı yaylalarında 20 bin dönümlük arazide altın madeni arama ruhsatı aldı.10 milyon TL sermaye ile Galata Altın İşletmeli A.Ş kuran Verusa Holding, maden ruhsatını devrederek yapılacak tüm faaliyetleri bu şirket adıyla yapmaya karar verdi.

Tarım ve hayvancılıkla geçinen bölge halkı şirketin sondaj çalışması yapmasından endişeli. Ordu Fatsa’da altın madenciliği faaliyetinin bölgeye verdiği zararın ortada olduğunu belirten bölge halkı Erbaa’da da aynı şeylerin yaşanmamasını istiyor.

MADENİN BÖLGEYE HİÇ BİR KATKISI YOK

Birgün’ün haberine göre, tarım ve hayvancılıkla geçinen bölge halkı şirketin sondaj çalışması yapmasından endişeli. Ordu Fatsa’da altın madenciliği faaliyetinin bölgeye verdiği zararın ortada olduğunu belirten bölge halkı Erbaa’da da aynı şeylerin yaşanmasını istemiyor.

Bölge halkının bir araya gelerek oluşturduğu Yeşil Erbaa Çevre Platformu tarafından yapılan açıklamada, “Fatsa örneği önümüzde dururken, bu cennet vatan köşesinde bir altın madeni açmak maden şirketi dışında hiç kimseye hele de bu köylerde, kasabalarda yaşayan insanlarımıza katkı sağlamayacaktır” denildi.