Ana Sayfa > Özer Akdemir > Silikozis hastası bir işçinin yaşadıkları | Çepeçevre Yaşam | Özer Akdemir

Silikozis hastası bir işçinin yaşadıkları | Çepeçevre Yaşam | Özer Akdemir

Silikozis hastası bir işçinin yaşadıkları Özer akdemir‘in hazırlayıp sunduğu Çepeçevre Yaşam‘da iki bölüm halinde. Bilecik Bozüyük’te seramik fabrikalarında 26 yıl işçi olarak çalışan Hasan Hüseyin Karalar, sağlıksız çalışma koşulları nedeniyle silikozis hastalığına yakalandı. (İlk bölüm)

Karalar’la mücadelesinin konuşulduğu Çepeçevre Yaşam’ın ikinci bölümü.

Bilecik Bozüyük’te seramik fabrikalarında 26 yıl işçi olarak çalışan Hasan Hüseyin Karalar, sağlıksız çalışma koşulları nedeniyle silikozis hastalığına yakalandı. Hastalığının ilerlemesi sonucu verimli çalışamayacak duruma geldiği için patronlardan baskı gören Karalar, bir süre sonra emekli olmak zorunda kaldı. Karalar, sağlığını bozan işyeri koşullarını ve patronların mobbing uygulamalarını yargıya taşıyarak Türkiye’de ilk kez sorumluların cezalandırılmasını sağladı.

Evrensel

Özer Akdemir
Evrensel Gazetesi yazarı. 1969 Nevşehir Hacıbektaş'ta doğdu. 1998 yılında Evrensel Gazetesi ile başladığı gazeteciliğe halen gazetenin İzmir temsilcilisi olarak devam ediyor. Hayat TV'de Çepeçevre Yaşam programlarının yapım ve sunuculuğu yanı sıra, Anadolu’nun Altın’daki Tehlike / Kışladağ’a Ağıt, Kuyudaki Taş / Alman Vakıfları ve Bergama Gerçeği, Uranyum Uğruna / Dilsiz Çocukları Ege’nin, Doğa ve Direniş Öyküleri adlı kitapları bulunuyor. EGEÇEP Yürütme Kurulu ve çeşitli komisyonlar ile Ekoloji Birliği'nde Koordinasyon Kurulu ve Yürütme Kurulu'nda da görev yapmıştır.