Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > SES Derneği’nden Akbelen Direnişindeki İkizköylü kadınlara 2023 Yılın Kadınları Ödülü

Akbelen Direnişindeki İkizköylü kadınlara SES Derneği tarafından “2023 Yılın Kadınları Ödülleri” verildi. Ödül alan 13 kadın/grup arasında Akbelen’de ekolojik kıyıma direnen kadınlar adına ödül Çevre Mühendisi Deniz Gümüşel ve İkizköylü Nejla Işık‘a verildi.

SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği tarafından Yılın Kadınları ödül töreninin bu yıl üçüncüsü düzenlendi. 18 Ocak Perşembe akşamı Pera Müzesi’nde yapılan törenle sahiplerini buldu. Halk oyuyla seçilerek Yılın Kadınları arasında yer alan Akbelen’de ekolojik kıyıma direnen kadınlar adına ödül Deniz Gümüşel ve Nejla Işık‘a verildi. Nejla Işık adına ödülü kızı Esra Işık alırken, ödülleri, antropoloji, kültürel çalışmalar ve toplumsal cinsiyet üzerine çalışmalarıyla tanıdığımız Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Ayşe Gül Altınay verdi.

Videodaki ödül töreninde konuşmacılar: Ayşe Gül Altınay, Deniz Gümüşel ve Nejla Işık adına ödülü alan kızı Esra Işık.

AKBELEN İÇİN ADALET!
İKİZKÖY İNSANCA YAŞAMAK İÇİN DİRENİYOR!

Kaynak: SES Eşitlik ve Dayanışma Derneği