Ana Sayfa > Bildiriler > “Rantçı, yağmacı politikalara karşı mücadele sürecek!”

“Rantçı, yağmacı politikalara karşı mücadele sürecek!”

Ekoloji örgütleri bugün Ankara’da yapmak istedikleri “İklim Krizine ve Ekolojik Yıkıma Dur Diyoruz” mitinginin valilik tarafından yasaklanmasına tepki göstererek, mücadelelerini her alanda sürdüreceklerini dile getirdi.  Yurt genelinde zamandaş şekilde karara tepki anlamında yapılan protesto açıklamalarında bazı kentlerde ekoloji örgütleri yanı sıra diğer demokratik kitle örgütlerinin de sert eleştirileri vardı.

Adana’da Adana Çevre Platformu ve İnsan Hakları Derneği (İHD) Adana Şubesi Ekoloji Komisyonu, ekoloji mitinginin yasaklanmasına tepki gösterdi. Abidin Dino Parkı’nda yapılan açıklamaya Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Kemal Peköz ile çok sayıda kurum temsilcisi katıldı.  Ankara Valiliği’nin yasaklama kararına karşın Türkiye’nin dört bir yanında alanlara çıktıklarını aktaran Adana Çevre Platformu Üyesi Yaşar Gökoğlu, yaşamı ve doğayı savunma haklarına yasak getiren bu anlayışı kınadıklarını belirtti.

“Rantçı, yağmacı politikalara karşı mücadele sürecek!”

Adana Çevre Platformu ve İHD Çevre Komisyonu‘nun düzenlediği basın açıklaması Abidin Dino Parkı’nda gerçekleştirildi. Platform adına basın metnini okuyan Yaşar Gökoğlu, rant için, kendi çıkarları için doğayı yağmalayan, hayatı bütün canlılar için yaşanmaz kılan şirketlere her şeyin serbest olduğunu, yurttaşların buna karşı çıkmasının ise yasak olduğunu ifade etti. Gökoğlu, “Sağlıklı bir çevrede yaşama hakkımızı gasp eden, bizi ekolojik çöküşe götüren rantçı ve yağmacı politikalara karşı ağacımızı, suyumuzu, havamızı, toprağımızı, denizlerimizi koruma mücadelesini sürdüreceğiz” dedi.

‘Çıkmaz yoldan dönün’

Açıklamasında ayrıca “Anlaşılıyor ki, korku dağları sarmıştır. İnsanların bir araya gelip, ekolojik tahribat ve yıkıma karşı seslerini yükseltmeleri bile hükümet çevrelerinde endişe ve korkuya neden olmaktadır” diyen Gökoğlu, çevreyi koruma mücadelesini sürdüreceklerini kaydetti. Ekolojik katliamlara değinen Gökoğlu, “Bizler de buradan Hükümeti uyarıyoruz: yağmacı, yok edici, kirletici şirketlere izin vererek, yaşamı savunan yurttaşları engelleyerek doğaya, ülkeye ve dünyaya kötülük ediyorsunuz. Tutturduğunuz bu yanlış, tehlikeli ve çıkmaz yoldan dönmelisiniz. Yasaklamalarla varılacak yer, kimse için iyi bir yer değildir. İklimi değil, sistemi değiştirmek gerek” ifadelerini kullandı.