Ana Sayfa > Bildiriler > Perşembe ilçesinin çığlığı: Sakin şehrimiz siyanürle zehirlenecek!

Perşembe ilçesinin çığlığı: Sakin şehrimiz siyanürle zehirlenecek!

Fatsa‘daki altın maden işletmesinin fındık bahçelerini ve ormanları kapsayan ‘yeni maden sahası ihalesi’ne tepki gösteren Perşembe Sakin Şehir Derneği “Sakin Şehir kapsamında olan Perşembe ilçesinin maden işletmeleriyle kirletilmesini, zehirlenmesini kabul edemeyiz” açıklamasında bulundu.
levent-erkoc
Sakin Şehir Derneği Başkanı Levent Erkoç

Ordu ili Fatsa ilçesindeki altın maden işletmesinin fındık bahçelerini ve ormanları kapsayan ‘yeni maden sahası ihalesi’ne tepki gösteren Perşembe Sakin Şehir Deneği “Sakin Şehir kapsamında olan Perşembe ilçesinin maden işletmeleriyle kirletilmesini, zehirlenmesini kabul edemeyiz” açıklamasında bulundu.

“Konu ile ilgili olarak Perşembe Sakin Şehir Deneği Başkanı Levent Erkoç tarafından yapılan açıklamada, yapılan uygulamalar ve madene karşı halen devam eden tepkileri şu ifadelerle dile getirildi:

“Fatsa’nın geleceğini yok eden siyanürle altın işletmeciliğine karşı tepkimiz devam ediyor ve devam da edecek. Ordu’daki tarım ürünlerinin çeşitliliği yanında turizm açısından dikkat çeken özellikleri hiçe sayılarak maden sahalarıyla dolması bizlere yapılabilecek en büyük kötülüktür.”

MADEN ve ENERJİ İHALELERİ İPTAL EDİLSİN

Erkoç, açıklamasını şöyle sürdürdü: Türkiye’nin her tarafında yaşanan orman ve tarım arazilerinin yok edilmesi süreci ilimizde de başladı. Fatsa ve Ünye ilçelerimizde maden çalışmaları nedeniyle yaşanan sıkıntılar ortada iken yeni maden sahalarının açılması ilimize verilebilecek en büyük zararlardandır. Halka “evdeKAL” çağrıları yapılırken büyük bölümü Perşembe ilçemizi kapsayan yeni maden arama ruhsatı ihalesi yapılabiliyor.

Kurşunçal Ormanları’ndan Fatsa Ilıca’yı da içine alan maden sahası 1.967.61 hektar. Bu alanın yarsı Perşembe ilçemizin topraklarında kalmaktadır.

BİZ EVDE ONLAR İHALEDE, BU BÖYLE YÜRÜMEZ

Perşembe Sakin Şehir Derneği Başkanı Levent Erkoç, açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:

Fatsa zehirlendi; engel olmaya çalışılıyor. Biz de dernek olarak halkımızla birlikte Perşembe’ye kadar uzanan maden sahasının engellenmesi için çaba harcayacağız.Bizler evdeyiz, ihaleler ve maden çalışmaları sürüyor. Siyanür de virüs gibi salgın hale geldi. Maden ve enerji ihaleleri iptal edilsin.”

Perşembe ilçesinin çığlığı: Sakin şehrimiz siyanürle zehirlenecek!” hakkında bir düşünce