Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > ODTÜ’deki CEOTalks Etkinliği Tepkiler Üzerine İptal Edildi!

ODTÜ’deki CEOTalks Etkinliği Tepkiler Üzerine İptal Edildi!

25 Kasım 2019 tarihinde saat 14.00’da ODTÜ MM25 amfisinde gerçekleştirilmesi planlanan CEOTalk söyleşisi bu faaliyete karşı oluşan tepkiler sonrası iptal edildi.

25 Kasım 2019 tarihinde (bugün) saat 14.00’da ODTÜ MM25 amfisinde gerçekleştirilmesi planlanan CEOTalk söyleşisi, bu faaliyete karşı oluşan tepkiler ve bir karşı tepki etkinliği hazırlığının görülmesi üzerine iptal edildi.

ODTÜ Kavaklık Direnişi bu söyleşiyi iptal ettirmek için bugün bir araya gelerek, yapılacak bu faaliyete karşı bir tepki etkinliği göstermek üzere toplandı. Bugün gelmesi planlanan katılımcıların gelmemesi üzerine de etkinlik iptal edildi.

Konu ile ilgili ODTÜ Kavaklık Direnişi tarafından kamuoyuna şöyle bir açıklama yapıldı:

“Altın madenciliğinde siyanürü güzellemeleri ile bilenen maden şirketi CEO’larının okulumuza geliyor olması Cerattepe’den Kuzey Ormanları’na, Kavaklık’tan Kaz Dağları’na yaşamları ve doğaları için mücadele eden herkesi hiçe saymaktır. Bu etkinlik kabul edilemez!

Bugün yapmaya niyet ettikleri toplantıda CEO’ları işledikleri insanlık suçunu yüzlerine vurmak için bekledik, gelmediler, gelemediler. Faaliyetleri insanlık suçu olan doğa katliamcısı CEOlar ODTÜ’ye giremez! ODTÜ yaşam alanlarımızı sermaye uğruna mahveden altıncı şirketlerin reklam sahası değildir!

ALTIN CİNAYETTİR, SİYANÜR ÖLDÜRÜR!”

ODTÜ Kavaklık Direnişi