Ana Sayfa > Bildiriler > ODTÜ öğrencileri üniversitelerinde plastik istemiyor

ODTÜ öğrencileri üniversitelerinde plastik istemiyor

Doğanın Çocukları, ODTÜ’deki kantin ve yemekhanelerde plastik kullanımının sonlanması ve geri dönüşümü yapılamayan plastiklerin üniversiteye girmemesi için bir kampanya başlattı.

Kampanyanın duyurusunu yapan öğrenciler, ekmeklerin üzerindeki ambalajlardan yaptıkları kıyafetlerle yemekhanede bir araya gelerek plastik kullanımının yarattığı ekolojik tahribatı anlattı. Öğrenciler, 27 Şubat akşamı saat 20.00’da Twitter üzerinden #ODTÜdePlastiğeSon etiketi üzerinden bir hashtag kampanyası düzenleyecek.

’80 yılda yaşamı tehdit eder hale geldi’

2016 yılından bu yana üniversitelerde ekoloji mücadelesi veren Doğanın Çocukları tarafından yapılan çağrıda şu ifadeler kullanıldı:

“Yaklaşık 80 yıldır var olan, hayatımızın her yerine yerleşen plastikler tüm canlı yaşamını tehdit ediyor. Havayı, suyu, toprağı kirleten bu atıklarla mücadele etmek gezegenin geleceği için en az iklim değişikliği ile mücadele kadar önemli.

Bu duruma ODTÜ’den bir ses çıkarabiliriz. ODTÜ’deki durum bahsi geçen durumdan farklı değil.  Yemekhane, bölüm ve yurt kantinlerde çok yoğun plastik kullanılmakta. Doğanın Çocukları olarak bu konuda bir kampanya başlatmaya karar verdik. Kampanyamızın amacı ODTÜ’de geri dönüşmeyen tüm plastikleri yasaklatmak. Tüm ODTÜ’lüleri kampanyamıza destek olmaya, sesimize ses olmaya çağırıyoruz.”

Doğanın Çocukları hakkında

Ekoloji Birliği bileşenlerinden olan Doğanın Çocukları 2016’dan bu yana üniversitelerde ekolojik mücadele veriyor. Ekolojik krizin sebebi olarak olarak doğa-sermaye çelişkisini ortaya koyan topluluk, organik üretim, tohum ekimleri, doğa yürüyüşleri, belgesel gösterimi, paneller ve takas pazarları gibi çalışmalar yürütüyor.