Ana Sayfa > Haberler > Muğla’daki 3 termik santralin kapatılması için Cumhurbaşkanlığına başvuru yapıldı

Avukat İsmail Hakkı Atal, Muğla Yeniköy, Kemerköy ve Yatağan termik santrallerinin kapatılması için Cumhurbaşkanlığına başvuru yaptı.

Karadam ve Karacahisar Mahalleleri Doğayı Doğal Hayatı Koruma Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği’nin (KARDOK) gönüllü avukatı İsmail Hakkı Atal, Muğla Yeniköy, Kemerköy ve Yatağan termik santrallerinin kapatılması için Cumhurbaşkanlığına başvuru yaptı.

Dilekçede, Yeniköy, Kemerköy ve Yatağan termik santrallerinin kapatılması için Aydın İdare Mahkemesi’nin 1996 yılında verdiği 3 ayrı kararın bugüne kadar uygulanmadığını hatırlatan Atal, Muğla’daki bu 3 termik santralin 1996 yılından bu yana hukuka aykırı olarak, hukuk devleti ilkesi çiğnenerek işletildiğini söyledi.

“MAHKEME KARARLARINI HİÇBİR SURETLE DEĞİŞTİREMEZ”

“Anayasanın 138/4 maddesine göre yasama ve yürütme organları idare, mahkeme kararlarına uymak zorundadır; bu organlar ve idare, mahkeme kararlarını hiçbir suretle değiştiremez ve bunların yerine getirilmesini geciktiremez” diyen Atal, şunları dile getirdi; “Anayasanın 104. Maddesine göre yürütme yetkisi Cumhurbaşkanına ait olduğundan ve Anayasanın 138. Maddesi gereğince yürütme organları ile idare, mahkeme kararlarına uymak zorunda olduğundan Anayasanın 2, 138/ 4 ve 104. Maddeleri gereğince Yatağan, Yeniköy, Kemerköy termik santralleri için Aydın İdare Mahkemesi tarafından verilen kapatma kararlarının yürütmenin ve devletin başı olan Cumhurbaşkanlığınca yerine getirilmesi için bugün itibariyle Cumhurbaşkanlığına başvuru yapılmıştır.”

Evrensel