Ana Sayfa > Haberler > Manisa’da biyogazcı ÇED toplantısı için pandemi yasakları rafa kaldırıldı | Özer Akdemir

Koronovirüs yasakları hiçe sayılarak Manisa’nın Salihli İlçesi Adala mahallesinde biyogaz enerji tesisi için kapalı kahvehane açtırıldı ve ÇED halkın katılımı toplantısı yapıldı.

Koronovirüs yasakları hiçe sayılarak Manisa’nın Salihli İlçesi Adala mahallesinde biyogaz enerji tesisi için ÇED halkın katılımı toplantısı yapıldı. Aralarında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkililerinin de bulunduğu, çeşitli resmi kurum temsilcileri ile şirket görevlileri pandemi yasakları kapsamında kapalı olan bir kahvehaneyi açtırarak ÇED toplantısı için katılım çağrısı yaptılar. Kahvehane bahçesinin etrafına güvenlik şeridi çekilirken Adalalılar pandemi yasaklarını hatırlatarak ÇED toplantısının iptal edilmesi gerektiğini dile getirdiler.

HALKA TUTANAK TUTMAK DA ‘YASAK’!

Pandemi yasakları ile ilgili genelge ve Manisa İl Hıfzısıhaha kurulunun kararını toplantının güvenliği için hazır bulunan jandarma yetkililerine ileten Adalalılar, yapılanın açıkça hukuksuz olduğunu dile getiriyorlar. İhaleyi alan şirketin kendi adamlarını katarak toplantıyı başlatmasına tepki gösteren Adalalıların itirazlarını ve toplantının hukuksuz olduğuna dair tutmak istediği tutanağı jandarma yetkilileri “sizin tutanak tutmaya hakkınız yok” diyerek reddetti.

TOPLANTI HUKUKEN GEÇERSİZ!

Cumhurbaşkanlığının pandemi yasakları arasında “3. 31.12.2020 tarihine kadar sinema salonlarını,  yeni bir karar alınıncaya kadar ise kahvehane, kıraathane, kır bahçesi, internet kafe/salonu, elektronik oyun salonları, bilardo salonları, lokaller ve çay bahçeleri ile halı sahaların faaliyetleri durdurulacaktır” maddesi yer alıyor. Manisa İl Hıfzısıhha Kurulu tarafından tüm birimlere gönderilen bu yasaklara rağmen kahvehane açtırılarak ÇED toplantısı yapılmasını yasağın açık ihlali olarak yorumlayan Adalalıların avukatı, aynı zamanda Salihli Çevre Derneği Başkanı olan Seçil Ege Değerli, bütün toplantı ve genel kurullar bakanlık kararı ile ertelendiğini belirterek, toplantının yapılsa bile hukuken geçersiz olacağını söyledi.

MUHTAR TOPLANTI TUTANAĞINI İMZALAMADI

Yaklaşık bir saat kadar süren toplantının sonunda tutulan tutanağı Adala muhtarının imzalamadığı öğrenilirken görüştüğümüz yurttaşlar “Manisa Büyükşehir belediyesinden bir araç dolusu zabıtanın ve Manisa Valiliği görevlileri de toplantıya getirildi. Valilikte her şeyi önceden hazırlamışlar anladığımız kadarıyla” dediler.

Özer Akdemir
Evrensel Gazetesi yazarı. 1969 Nevşehir Hacıbektaş'ta doğdu. 1998 yılında Evrensel Gazetesi ile başladığı gazeteciliğe halen gazetenin İzmir temsilcilisi olarak devam ediyor. Hayat TV'de Çepeçevre Yaşam programlarının yapım ve sunuculuğu yanı sıra, Anadolu’nun Altın’daki Tehlike / Kışladağ’a Ağıt, Kuyudaki Taş / Alman Vakıfları ve Bergama Gerçeği, Uranyum Uğruna / Dilsiz Çocukları Ege’nin, Doğa ve Direniş Öyküleri adlı kitapları bulunuyor. EGEÇEP Yürütme Kurulu ve çeşitli komisyonlar ile Ekoloji Birliği'nde Koordinasyon Kurulu ve Yürütme Kurulu'nda da görev yapmıştır.