Ana Sayfa > Haberler > Mamaklılar verilen sözün tutulmasını istiyor: Mamak Çöplüğü yeşil alan olsun!

Mamaklılar verilen sözün tutulmasını istiyor: Mamak Çöplüğü yeşil alan olsun!

Mamaklılar yeşil alan için verirken sözlerin yerine getirilmesi için, Mamak Belediyesi’nin meclis üyelerinden habersiz aldığı karara karşı imza kampanyası ile mücadele başlattılar.

Ankara‘da Mamak’ın Ege Mahallesi’nde bulunan ve eski Kömür Deposu olarak bilinen Mamak Çöplüğü’nün tamamı halka söz verildiği gibi yeşil alan olarak kullanılmaktan çıkarılmak isteniyor. Halkın ve mahalle sakinlerinin onayı alınmadan Mamak Belediyesi’nin planladığı spor kompleksi ile bu alanın bir kısmının ticarileştirilmeye çalışıldığı iddia ediliyor. Mamaklılar ise projeyi durdurmak için kararlı, şimdiden kapı kapı dolaşarak imza toplamaya başladı.

NEFES ALMAK İSTİYORUZ!

Mamak Ege-Mutlu General Zeki Doğan Mahalleleri arasında yer alan Eski Kömür Deposu (Eski Çöplük) imar planında yeşil alan olarak görünmesine rağmen, 5 yıl önce imar planında değişiklik yapılmaya çalışılmış, ancak mahalle halkının itiraz etmesi ve imza toplayarak karşı çıkmasıyla rekreasyon alanı olarak geri kazanılmıştı.

Ancak geçtiğimiz haftalarda alanda çalışmalara başlayan Mamak Belediyesi, “Spor Kompleksi” adı altında alanı mahallelinin istemediği bir alana çevirmeye çalışıyor. Ege Mahallesi halkı ise kendi mahallelerinde yapılacak park alanı için söz sahibi olmak ve karar sürecinde yer almak istiyor. Bunun için mahallede halkın ve belediye meclis üyelerinin de katıldığı toplantılar yapmış, Ankara Mimarlar Odası ile görüşmeler yapmış, Muhtarlık üzerinden Mamak Belediye Başkan yardımcısı ile yapılan görüşmelerde taleplerini dile getirmiş ve süreç basın ile de paylaşmıştı.

Alanın halı sahalara çevrilmesine karşı çıkan ve yeşil alanın artırılmasını isteyen bölge halkı mahalle muhtarının çağrısıyla 29 Haziran Pazartesi günü de Mamak Ege Mahallesi Eski Kömür Deposu’nda buluşarak, projesiz yürütülen çalışmalara dair usulsüzlükleri açıklayarak, talepleri için imza kampanyası başlatarak haklarını savunacaklarını ve yaşam alanlarına halk olarak sahip çıktıklarını belirttiler.

“Yıllardır atıl durumda olan Mamak Çöplüğü’nün yeşil alan olarak halka kazandırılmasına ihtiyacımız var” diyen mahalle halkı, verilen sözlerin yerine getirilmesi çağrısında bulunarak “beton değil yeşil alan istiyoruz, nefes almak istiyoruz” diyorlar. Bazı yurttaşlar “En başından söz verilmesine rağmen yıllardır halk, buranın yeşil olması özlemini taşıyor. Kazma vurulunca hepimiz mutlu olduk ama vurulan kazmanın amacı farklı olunca doğal olarak ürküyoruz bu sefer. Bu alanın ticarî zihniyetle yapılmasını istemiyoruz” derken şunları ifade ediyor:

MAMAK BELEDİYESİ’NİN KARARINDAN MECLİS ÜYELERİNİN HABERİ YOK!

Eski Kömür Deposu alanına spor kompleksi adı altında yapılan bir çalışma var. Bu bölge eski Mamak çöplüğü olarak bir dönem kurban pazarı alanıydı. Yapılaşmadan sonra geldiğimiz süreçte Mamak Belediyesi’nin kendi başına almış olduğu bir karar var ve bu proje belediye meclisinden de geçmemiş.

METAN GAZI DEŞARJ BACALARI DA PROJE İLE KAPATILDI!

Burası eski çöplük alanı. Orada ciddi anlamda 70 metre derinlikte bulunan çöp metan gazı birikimi var. Orada eskiden gece kondu vardı. ve gecekondular yıkıldığında belediye orayı tamamen yeşil alan yapma sözü vermişti. Gazi Üniversitesi’nin metan gazını deşarj etmesi için kurduğu bacalarun da bu çalışma ile bacaların da kapatıldığı belirtiliyor.

İMZA KAMPANYASINDA KAPI KAPI DOLAŞILACAK

Başlatılan imza kampanyası sürecinde mahalle halkı kapı kapı dolaşarak standlar kurarak kendilerinin ne istediğini ve belediyenin ne yapmaya çalıştığını da anlatacaklar. “Burayı Ege Mahallesi olarak düşünmek yanlış, çünkü burası Mamak’ın gözde bir yeri olabilecek durumda ve bu spor komleksi yapılmak istenen bu alan nefes alacağımız bir yere dönüştürülebilir” diyen mahalle halkı, çevre mahalleleri de duyarlılığa çağırıyor.