Ana Sayfa > Dünya > Koronavirüs vakası tespit edilmeyen ülkeler hangileri?

Koronavirüs vakası tespit edilmeyen ülkeler hangileri?

Dünya genelinde korona virüsü salgını dolayısıyla yayılma daha da artıyor mu, yoksa giderek etkisi azalıyor mu sorularına da açıklık kazandırılmaya çalışılıyor. Bu arada koronavirüs vakası tespit edilmeyen ülkeler var mı, bu ülkelerin hangisi olduğuna yönelik araştırmalar da dünya çapında artıyor.

İstatistik sitesi olarak bilinen Statista‘ya göre 1 Nisan itibarıyla bu ülkeler şöyle: Türkmenistan, Tacıkistan, Yemen, Güney Sudan, Kuzey Kore, Malavi, Sao Tome ve Principe, Komor Adaları, Lesotho. Sitenin açıklamasında bu araştırmaların bir kısmının Google aramaları şeklinde yapıldığı tespiti de yer alıyor.

Ama bu ülkelerle ilgili önemli bir sorun var: Virüsü tespit etmek için insanları test etmek gerekiyor ve bu ülkelerin bir kısmının test yapmadığı da düşünülüyor. Bazı ülkelerde ise koronavirüse dair sansür vakaları bildiriliyor. Örneğin Türkmenistan’da “koronavirüs” kelimesinin yasaklandığı

Aralarında Birleşmiş Milletler (BM) ve Oxfam‘ın da bulunduğu çok sayıda uluslararası örgüt, Afrika ülkeleri başta olmak üzere en yoksul ülkelere acil sağlık yardımı ve borçların silinmesi gibi adımlar talep etmişti. Uzmanlara göre bu ülkelere yardım edilmemesi durumunda milyonlarca insan hayatını kaybedebilir.

Kaynak: BBC