Ana Sayfa > Ekoloji > Kaz Dağları için Kanada Başbakanı’na gönderilen mektuba yanıt geldi

Kaz Dağları için Kanada Başbakanı’na gönderilen mektuba yanıt geldi

Kanadalı Alamos Gold’un Kaz Dağları’ndaki madencilik faaliyetlerini durdurması için Kanada Başbakanı Justin Trudeau’ya bir mektup yazan Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner’e yanıt geldi.

Kanadalı madencilik şirketi Alamos Gold’un Çanakkale Kirazlı’da başlattığı maden projesine tepkiler sürerken, Dünya Kardeş Şehirler Turizm Birliği Genel Sekreteri Hüseyin Baraner, konuyu Kanada Başbakanı Justin Trudeau’ya taşıdı.

Justin Trudeau, 2015’ten bu yana Kanada Başbakanlığı görevini sürdürüyor / Fotoğraf: Reuters

30 Temmuz’da Trudeau’ya yazdığı mektupta “Kanadalı şirketin altın madenciliğinin neden olacağı doğa felaketini durdurmanız, Kanada-Türkiye ilişkilerinde pozitif etki yaratacaktır” mesajı veren Baraner’e yanıt geldi.

Resmi Yazışma Ofisi’nden yanıtlanan e-postada mektubun Başbakan Justin Trudeau adına alındığı ve Kanada Uluslararası Ticaret Çeşitlendirme Bakanı James Carr’a iletildiği ifade edildi.

Mektubuna “Kanada ve Türkiye arasındaki kalıcı dostluğa güveniyoruz” diyerek başlayan Baraner, Kanadalı şirketin Kaz Dağları’ndaki maden çalışmalarında kullanacağı siyanürün çevre ve su kirliliğine yol açacağına vurgu yaptı.

Baraner, durumun bir doğa felaketine dönüşeceği ve bunun Kanada-Türkiye ilişkilerini tehlikeye atabileceği konusunda uyardı.

Kaynak: Independent