Ana Sayfa > Bildiriler > İzmir’in Çernobil’i olarak bilinen Gaziemir’de “durma eylemi” başlatıldı

İzmir’in Çernobil’i olarak bilinen Gaziemir’de “durma eylemi” başlatıldı

İzmir’in Gaziemir ilçesindeki, yıllar önce kapatılmasına rağmen toprağa gömülen radyoaktif maddeler nedeniyle halk arasında İzmir’in Çernobil’i olarak bilinen Emrez Mahallesi‘ndeki radyoaktif atıkların kaldırılması için Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda’nın aldığı eylem kararı dün başladı.

Atıkların temizlenmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na birçok kez çağrı yapan Belediye Başkanı, sorunun çözümü için bugün başlayarak, her hafta cuma günü saat 11.00’de atıkların bulunduğu yerde 10 dakikalık ‘durma’ eylemi gerçekleştirecek. Eylem üç ay boyunca devam edecek. Eylemin ilk gününde Halil Arda’ya CHP Gaziemir İlçe Başkanlığı da eşlik etti.

ARTIK SÖZ BİTTİ, ŞİMDİ EYLEM ZAMANI

Radyoaktif atıkların temizlenmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na onlarca kez çağrı yaptıklarını belirten Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, ‘Nükleer atık alanı 14 yıldır temizlenmiyor. Artık söz bitti, eyleme geçiyoruz’ açıklamasında bulundu. Gaziemir Belediye Başkanı Arda, yaptığı paylaşımda “İzmir’in Çernobili olarak bilinen Emrez Mahallemizde gömülü bulunan normal değerin 219 katı oranında radyasyon ölçülen nükleer atık alanı 14 yıldır temizlenmiyor. Artık söz bitti, eyleme geçiyoruz” ifadelerini kullandı.

ÇEVRECİ KURULUŞLAR VE EKOLOJİ ÖRGÜTLERİ DE EYLEME KATILACAK

Eylemin duyurusunu yapan Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, “#İzmirinÇernobiliTemizlensin sloganıyla 10 dakika sürecek ‘duran adam’ eylemi gerçekleştireceğiz. Üç ay sürecek nöbetimize, her hafta bir İzmir milletvekilimiz ve bir ilçe belediye başkanımızın yanı sıra ülkemizin önde gelen çevre örgütlerini davet edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Açıklamasında “Milletvekillerimiz, belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız, muhtarlarımız ve halkımızla birlikte ‘dur’arak sesimizi bu kez başka bir tondan tüm Türkiye’ye ulaştırmak istiyoruz” ifadelerine yer verdi.