Ana Sayfa > Haberler > İzmir’de taş ocaklarına karşı başlatılan mücadele kazanımla sonuçlandı

İzmir’de taş ocaklarına karşı başlatılan mücadele kazanımla sonuçlandı

İzmir’in Urla, Çeşme, Karaburun ve Seferihisar bölgesinde sürdürülen hukuk mücadelesi ile beş taş ocağının faaliyeti durduruldu. İzmir’de yarımada olarak adlandırılan bölgesinde yer alan Urla, Çeşme, Karaburun ve Seferihisar bölgesi uzun zamandır taş ocakları ve mermer ocakları tarafından talan ediliyor. Bu bölgede kısa süre içinde on bir tane taş ocağı ya faaliyete başlamış ya da başlamak için girişimlerde bulunuldu. Yarımada halkı, faaliyet yürüten çevre örgütleri ve gönüllü hukukçular ise bu taş ocaklarına karşı başlattıkları mücadele sonucunda beş taş ocağının faaliyetini durdurmayı başardı. Karar, özellikle Kadıovacık köyünde şenlik havasında kutlandı.