Ana Sayfa > Haberler > İzmir’de liseli öğrencilerden Kaz Dağları için durma eylemi!

İzmir’de liseli öğrencilerden Kaz Dağları için durma eylemi!

Kaz Dağları’nda yürütülen altın madeni çalışmalarına tepki göstermek için Liseli Genç Umutlar Karşıyaka Çarşı’da durma eylemi gerçekleştirdi.

Çanakkale’de Kirazlı bölgesinde altın madeni çalışmaları için 195 bin ağacın kesilmesinden kısa bir süre sonra kamuoyu ve siyasilerin tepkisini topladı. Liseli Genç Umutlar, Kaz Dağları’nda gerçekleştirilen doğa katliamına tepki gösterdi.

Ormanları katledenlerin karşılarında gençleri bulacaklarını söyleyen liseli öğrenciler,” Bugün dağlarımızı, parklarımızı katledenlere karşı durma eylemi gerçekleştirdik. Bursa’nın İznik ilçesinde 750.000 ağacın olduğu alanda maden ocağı yapımına izin verenler de, Gezi parkına göz dikenler de, Kaz Dağlarını katletmeye çalışanlar da karşısında gençliği bulacak! “ açıklamasını yaptı.

Kaynak: İzGazete