Ana Sayfa > Dünya > İklim değişikliği İtalya’da zorunlu ders olacak

İklim değişikliği İtalya’da zorunlu ders olacak

Öğrencilerin iklim grevlerine desteğiyle bilinen İtalya Eğitim Bakanı Fioramonti, okul müfredatına iklim değişikliği ve sürdürülebilir kalkınma derslerini zorunlu ders olarak ekleyeceklerini duyurdu.

İtalya Eğitim Bakanı Lorenzo Fioramonti 2020-2021 eğitim-öğretim yılında iklim değişikliği ve sürdürülebilir kalkınma derslerini zorunlu müfredata dahil edeceklerini açıkladı. Böylece İtalya, iklim krizini zorunlu ders olarak okullarda okutacak ilk ülke olacak.

Pazartesi günü açıklama yapan bakan, okullarda haftalık bir saatin iklim kriziyle ilgili konulara ayrılacağını söyledi. Bu da yıllık 33 saatlik ders sayısına denk geliyor. Yeni program dahilinde matematik ve fizik gibi pek çok geleneksel ders de sürdürülebilir kalkınma perspektifinden ele alınacak.

Programın detayları hakkında bilgi veren bakan,  “İtalyan eğitim sistemini, çevre ve toplumu okulda öğrendiğimiz her şeyin merkezi haline getiren ilk eğitim sistemi yapmak istiyorum” diye konuştu.

Öğrencilerin iklim grevine destek

Hükümetin çevre politikalarına verdiği destekle bilinen bakan, geçtiğimiz eylül ayında öğrencilerin iklim için okul grevine çıkmalarını desteklediğini açıklamış ve çok fazla eleştiri almıştı.

Daha önce Güney Afrika‘daki Pretoria Üniversitesi’nde ekonomi profesörü olarak görev yapan Fioramonti‘nin gayrı safi yurtiçi hasılanın ülkelerin ekonomik başarısı konusunda temel ölçüt olarak alınmaması gerektiğini savunan birçok kitabı bulunuyor.

42 yaşındaki bakan, iki ay önce popülist 5 Yıldız Hareketi ve merkez sol Demokratik Parti‘den (PD) oluşan koalisyon hükümeti bünyesinde göreve başlamasından bu yana muhalefetin eleştiri oklarına hedef oluyor.

Dünya Haberleri