Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > İkizköylülerden son söz: Biz bitti demeden bu dava bitmez – 1. bölüm | Çepeçevre Yaşam | Özer Akdemir

Özer Akdemir’in hazırlayıp sunduğu Çepeçevre Yaşam bu kez Akbelen Ormanı‘nda ve İkizköylilerin ormanları ve köylerinin yok edilmesine karşı verdikleri insanca yaşam mücadelesini ekranlara taşıyor..

Muğla Milas’a bağlı İkizköy’de yer alan Akbelen Ormanı’nda köylülerin topraklarını koruma mücadelesi sürerken direnişin öncü kadınlarındanİkizköy Çevre Komisyonu’ndan 31 Mart’ta İkizköy muhtarı seçilen Nejla Işık ve kızı Esra Işık Çepeçevre Yaşam’a konuştu.. Videonun 1. Bölümünde Nejla Işık ve kızı Esra Işık Akbelen’deki durumu, yöre halkının mücadelesini ve taleplerini anlattı.

Evrensel

Özer Akdemir
Evrensel Gazetesi yazarı. 1969 Nevşehir Hacıbektaş'ta doğdu. 1998 yılında Evrensel Gazetesi ile başladığı gazeteciliğe halen gazetenin İzmir temsilcilisi olarak devam ediyor. Hayat TV'de Çepeçevre Yaşam programlarının yapım ve sunuculuğu yanı sıra, Anadolu’nun Altın’daki Tehlike / Kışladağ’a Ağıt, Kuyudaki Taş / Alman Vakıfları ve Bergama Gerçeği, Uranyum Uğruna / Dilsiz Çocukları Ege’nin, Doğa ve Direniş Öyküleri adlı kitapları bulunuyor. EGEÇEP Yürütme Kurulu ve çeşitli komisyonlar ile Ekoloji Birliği'nde Koordinasyon Kurulu ve Yürütme Kurulu'nda da görev yapmıştır.