Ana Sayfa > Ekoloji > İkizderelilerden Ulaştırma Bakanına yanıt: “Marjinal” değiliz, vadimizi koruyoruz

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun “marjinal grup”, “devlet düşmanı” dediği İkizdereliler “Biz marjinal değiliz, vadimizi yok etmeyin, ormanımızı yok etmeyin” diyerek yanıt verdi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun ‘marjinal grup’ dediği İkizderelilerden yanıt geldi. Topraklarını, ormanlarını ve sularını koruduklarını söyleyen İkizdereliler, “Biz marjinal değiliz, vadimizi yok etmeyin, ormanımızı yok etmeyin” dedi.

Rize’nin İkizdere ilçesinde Cengiz İnşaat’ın Cevizlik Taş Ocağı projesine karşı protestolar devam ediyor. İşkencedere Vadisi’nde yaşayan köylülerin eyleminde her gün yeni gelişmeler yaşanıyor. Ormanlık alanda jandarma ile köylüler arasında zaman zaman gergin anlar yaşanıyor. Jandarma köylüleri iş makinelerinin yaklaşmasını ormanın içine kurduğu barikatlarla önlemeye çalışırken köylüler her gün yeni yollardan alana gitmeye uğraşıyor.

BAKAN İKİZDERELİLERE “MARJİNAL” DEDİ

Direniş devam ederken iktidar kanadından İkizderelileri hedef alan açıklamalar geliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, katıldığı canlı yayında, Rize’nin İkizdere ilçesindeki gelişmelere ilişkin konuştu. Lojistik liman projesi kapsamında bölgeden sadece taş alınacağını, zarar gören ağaçların yerine 10 katının dikileceğini iddia eden Karaismailoğlu, bölgedeki halk direnişi için ise “70 yıllık taş ocağı, altın araması gibi iddialar kesinlikle doğru değil. Devletimiz marjinal gruplara kesinlikle izin vermez. Bunu yapanlar devlet düşmanıdır” ifadelerini kullandı.

İKİZDERELİLERDEN YANIT: TOPRAĞIMA, SUYUMA DOKUNMA!

Bakan Karaismailoğlu’nun “Marjinal gruplar” dediği İkizderelilerden Bakan Karaismailoğlu’na videolu yanıt geldi. İkizdereliler, “Biz marjinal değiliz. Taş ocağı istemiyoruz” dedi.

DEMİR KAPILAR KONDU

Direniş sürerken, direnişi engellemek için çalışma yapılan alana girişler demir kapı kondu ve kamera yerleştirildi. Demir kapıyla karışlaşan ikizdereli bir kadın “Her gün yeni bir olayla karşılaşıyoruz, demir kapı yapmışlar. Kesinlikle içeri girmek yasak” diyor.

MÜZİSYEN VE SANATÇILAR: “BU TOPRAĞA KÖTÜLÜK ETMEYİN!”

Pek çok müzisyen ve sanatçı da yaptıkları ortak açıklama ile İkizdere halkına destek verdi. Açıklamada “İkizdere halkı ‘kamu biziz’ diyor ve burada bir ‘kamu zararı’ olduğunu düşünüyor. Yaşam alanı olan bu cennetin zarar görmeyeceği tek durum, buraya taş ocağı yapılmamasıdır. Rizeli kültür ve sanat insanları olarak aşağıda isimleri olan bizler, kalbimizin İkizdere Vadisi için çarptığını hissediyoruz. Bizi var eden bu toprağa kötülük etmeyin, vazgeçin!” denildi.

İmzalacılar şöyle: Ayşenur Kolivar (Müzisyen, Akademisyen), Behçet Gülas (Müzisyen), Ceyhun Demir (Müzisyen), Emin Şir (Şair), Erdal Bayrakoğlu (Müzisyen), Fatih Yaşar (Müzisyen), Filiz İlkay Balta (Müzisyen), Gökhan Birben (Müzisyen), Hızır Canbaz (Müzisyen), Hülya Polat (Müzisyen), Selim Bölükbaşı (Müzisyen), İbrahim Karaca (Şair), İsmail Hakkı Demircioğlu (Müzisyen), Korhan Özyıldız (Müzisyen), Mahmut Turan (Müzisyen), Mehmet Özer (Fotoğraf Sanatçısı, Şair), Nurettin Gürdal (Müzisyen), Onur Şentürk (Müzisyen), Selçuk Balcı (Müzisyen), Selim Tarım (Müzisyen), Selma K’oç’iva (Sosyal Pedagog, Yazar), Sinan Akçal (Müzisyen), Şenol Morgül (Müzisyen), Yaşar Kurt (Müzisyen), Zihni Cinan (Müzisyen)

Evrensel