Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > İkizdere’de Taş Ocağına Karşı Oturma Eylemi Başlatıldı: “Bu Kadar Olmaz, Öldürdünüz!” | Video/Haber

Rize İkizdere’de taş ocağına karşı direnen köylüler oturma eylemi başlattı. İkizdere Çevre Derneği’nin servis ettiği videolarda köylülerin taş ocağı girişimine isyan ettiği görüldü. Eylemin devam ettiği ve kamyonların geçişine izin verilmediği belirtildi.

İkizdere ilçesi İşkencedere Vadisi’nde yöre halkının karşı çıkmasına rağmen faaliyetine devam eden taş ocağından, İyidere Lojistik Limanı’na taş taşıyan kamyonların tehlike saçtırığı belirten yöre halkı eylem yaptı.

Rize‘nin İkizdere ilçesinde faaliyete başlayan taş ocağında çalışan kamyonların tehlikeli şekilde taş taşıdıklarını ileri süren çevreciler oturma eylemi yaptı. İkizdere Çevre Derneği‘nin bir video ile son aktardığı dünkü bilgiye göre eylem henüz sona ermiş değil. Videoda İkizdereli bir kadının taş ocağına, doğa tahribatına karşı “Bu nedir, bu kadar olmaz, öldürdünüz, biraz akıllı olun” isyan ettiği anlar yer aldı.

İkizdere Çevre Derneği tarafından taş ocağına karşı direnen halkın dün iş makinelerinin geçiş güzergahını kapatıp oturma eylemine başladığı duyuruldu.

OTURMA EYLEMİ BAŞLADI

İlçe merkezinde vadide yapılan katliama dikkat çekmek için eylem yapan bölge halkı ve İkizdere Çevre Derneği üyeleri daha sonra taş ocağına gitti. Hiçbir önlem almadan üstü açık kasalarlar kamyonların tehlike saçarak lojistik limana taş taşıdıklarını belirten çevreciler oturma eylemi yapmaya başladı. Kamyonların geçişine izin vermeyen bölge halkının oturma eyleminin devam ettiği belirtildi.

DOĞA KATLİAMLARINA SON VERİN

Rize’nin İkizdere ilçesinde Cengiz İnşaat’ın taşocağı yapım çalışmalarını sürdürdüğü Eskincedere vadisinde yaşanan doğa katliamını protesto etmek amacıyla vadide kamyonların geçiş güzergâhını kapatarak oturma eylemi yaptı. Eylemciler ile şirket çalışanları arasında yer yer tartışmaların yaşandığı Eskencidere vadisinde oturma eylemi yapan doğaseverler, “Doğa katliamlarına artık daha fazla tahammülümüz kalmadı. Doğa katliamlarına son verin artık yeter bitsin bu katliam” dedi.

İkizdere Çevre Derneği (İÇDER) de sosyal medya hesabı üzerinde bir paylaşımda bulundu. Derneğin, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım şöyle:

İkizdere’ de kamyonların geçiş güzergahı kapatılarak oturma eylemi yapılıyor. Doğa katliamlarına artık daha fazla tahammülümüz kalmadı!! Doğa Katliamlarına son verin. Yeter.

KAZANANA KADAR DEVAM

Oturma eylemi ile ilgili bir değerlendirme yapan İkizdere Çevre Derneği (İÇDER) yetkilileri, “Bitti diyenler yine kaybedecek. Mahkemeler taşocağı karar alsa da, bu mücadeleye karşı olanlar, bir dönem bizimle yürüyenler ‘yapacak bir şey yok ‘dese de, hâlâ bu mücadele üzerinden kendilerine pay çıkarmaya çalışanlar olsa da İkizdere Çevre Derneği ve dosalarımızla birlikte haykırıyoruz. Bitmedi, bitmeyecek bu kavga ta ki kazanana kadar” açıklamasını yaptı.