Ana Sayfa > Haberler > Hatay’daki yangın yön değiştirerek tekrar alevlendi!

Hatay’daki yangın yön değiştirerek tekrar alevlendi!

Hatay‘da iki gün önce öğlen saatlerinde başlayan orman yangını, rüzgarın etkisiyle yön değiştirerek tekrar alevlendi. Antakya ilçesinin yüksek kesimlerinde meydana gelen yangın akşam saatleri itibarıyla 3 mahalleye ulaştı.

Hatay‘da Samandağ ilçesine bağlı Batıayaz Mahallesi’ndeki ormanlık alanda iki gün önce saat 10.30 sıralarında henüz bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Orman yangını, rüzgarın etkisiyle yön değiştirerek tekrar alevlendi. Antakya ilçesinin yüksek kesimlerinde meydana gelen yangın akşam saatleri itibarıyla 3 mahalleye ulaştı. Ekiplerin yangına havadan ve karadan müdahalesinin sürdüğü, yangına gece boyu kara müdahalesinin süreceği, yarın güneşin doğmasıyla hava desteği sağlanacağı öğrenildi

Alevlerin sık sık yön değiştirmesi, arazi şartlarının engebeli olması, havanın kuru olmasının etkisiyle yangın akşam saatlerine kadar sürdü. Dün de kontrol altına alınamayan yangına havanın kararmasıyla hava desteği kesildi. Yangının Antakya Kisecik mevkisinde sürdüğü. yüksek kesimlerde seyretmesinin müdahaleyi zorlaştırdığını belirtildi.

3 MAHALLEYE ULAŞTI

Yangının en son Antakya ilçesi İçmeler, Kisecik ve Karlısu mahallelerine ulaştığı, yangın söndürme ekiplerinin yerleşim yerlerinin girişlerine konuşlandığı şu an için yerleşim yerlerine büyük bir tehdidin olmadığı öğrenildi. Yaylacık Mahallesi ve Kisecik Mahallesinde ufak miktarda zarar olduğu öğrenildi. Kisecik Mahallesi’nin beli kısımlarında tahliye yapıldığı açıklandı.