Ana Sayfa > Haberler > Gezi Davası için Adalet Nöbetleri 20. gününü geride bıraktı

Gezi Davası için Adalet Nöbetleri 20. gününü geride bıraktı

TMMOB ile ona bağlı meslek örgütleri, Gezi Davası’nda verilen kararla tutuklanan arkadaşları serbest bırakılana kadar her gün saat 17.00-20.00 arasında İstanbul, Ankara ve İzmir’de Mimarlar Odası şubeleri önünde Adalet Nöbeti’ne devam ediyor.

TMMOB ile ona bağlı meslek örgütleri, Gezi Davası‘nda verilen kararla tutuklanan arkadaşları serbest bırakılana kadar her gün saat 17.00-20.00 arasında İstanbul, Ankara ve İzmir‘de Mimarlar Odası şubeleri önünde başlatılan ve 20. gününü aşan Adalet Nöbeti‘ne devam ediyor.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, aralarında TMMOB Yönetim Kurulu üyesi yüksek mimar Mücella Yapıcı, İstanbul Mimarlar Odası avukatlarından Can Atalay, şehir plancısı Tayfun Kahraman’ın da bulunduğu 8 kişi hakkında Gezi Davası’nda verilen karara karşı şube binası önünde başlattıkları Adalet Nöbeti’ni halen sürdürüyorlar. TMMOB ve ona bağlı meslek örgütleri, arkadaşları serbest bırakılana kadar her gün saat 17.00 ile 20.00 arasında bina önünde olacaklarını belirttiler. Öte yandan Ankara ve İzmir’de de nöbetler sürüyor.

Yargılama sürecinde yaşananlarla yalnızca Türkiye’de değil, uluslararası kamuoyunda tepki çeken ve şimdiden hukuk tarihine bir ‘skandal’ olarak adını yazdıran üçüncü Gezi Parkı Davası’nda 25 Nisan günü Osman Kavala hakkında hükümeti kaldırmaya teşebbüsten ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, casusluk suçlamasından beraat kararı verildi. Mücella Yapıcı, Çiğdem Mater, Hakan Altınay, Mine Özerden, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Yiğit Ali Ekmekçi’ye 18’er yıl hapis cezası verildi. Hepsinin tutuklanmasına karar vermişti.

KARANLIK GİDER, GEZİ KALIR

“Karanlık gider Gezi kalır” diyerek başlatılan adalet nöbeti her gün saat 17.00 ile 20.00 saatleri arasında birçok ilde TMMOB Mimarlar Odası binaları önünde devam ediyor.

İstanbul

“Karanlık gider Gezi kalır. Hukuksuz tutuklamalara karşı adalet nöbetindeyiz” ve “Hepimiz Gezi’deydik. Gezi davasında verilen hukuksuz kararı tutuklamaları kabul etmiyoruz” pankartlarının binaya asıldığı nöbette bugün (15 Mayıs) 20. gün geride bırakıldı.

Ankara

TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi önünde devam eden Adalet Nöbeti’ni bugün Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası sürdürdü.

İzmir

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi önünde de nöbet devam etti.