Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > Ekoloji Politik Konferansı İstanbul’da yapıldı

Ekoloji Politik Konferansı İstanbul’da yapıldı

Ekoloji Politik Konferansı 9 – 10 Kasım 2019 tarihlerinde İstanbul’da yapıldı.

Sosyalist Yeniden Kuruluş Partisi’nin (SYKP) düzenlediği “Ekoloji Politik” konferansı Şişli’de bulunan Cemil Candaş Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.Konferansa Yunanistan, Almanya, Lübnan, Fransa gibi çok sayıda ülkeden siyasi parti ve ekoloji örgütü katıldı.

Dünyanın farklı noktalarında verilen çevre mücadelelerinden deneyimlerin aktarıldığı konferansta neoliberal politikaların ekoloji krizini derinleştirdiği ifade edildi. Kapitalizmin derinleşen krizine karşı büyük bir mücadele ağının gelişmesi gerektiği belirtilen konferansta, topyekun bir mücadelenin örgütlenmesi gerektiği ifade edildi.

İstanbul’da Şişli Cemil Candaş Kent Kültür Merkezi’nde 9-10 Kasım tarihlerinde gerçekleşen Ekolojik Politik Konferans’ta farklı yerellerde ve farklı mücadele başlıklarında direniş alanlarında yürütülen tartışmaları politik bir zeminde konuşulması hedeflendi. Ekoloji Politik Konferans’ta Türkiye ve dünyanın bir çok yerinden mücadele deneyimleri politik zeminde aktarıldı…