Ana Sayfa > Bildiriler > Ekoloji Birliği’nden TTB Başkanı Prof. Dr. Fincancı’ya destek

Ekoloji Birliği’nden TTB Başkanı Prof. Dr. Fincancı’ya destek

Türk Tabipleri Birliği Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı‘nın tutuklanması talebiyle gözaltına alınmasına tepkiler giderek daha da gösteriliyor. Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alınmasına Ekoloji Birliği de yaptığı bir açıklamayla tepki gösterdi.

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı‘nın tutuklanması talebiyle gözaltına alınmasına tepkiler giderek daha da gösteriliyor. Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alınmasına Ekoloji Birliği de yaptığı bir açıklamayla tepki gösterdi. Prof. Fincancı’nın gözaltı kararının kabul edilemez olduğu belirtilen açıklamada, “Siyasal iktidarın talimat ve müdahaleleri sonucu gerçekleşen bu muamele yargı bağımsızlığı ve demokrasi değerleri bakımından ise endişe vericidir” denildi.

Ekoloji Birliği’nin TTB Başkanı Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alınmasının kabul edilemez olduğunu vurgulayarak yaptığı açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

Türk Tabipler Birliği Merkez Konseyi Başkanı, bilim insanı, Halk sağlığı ve insan hakları savunucusu Prof. Dr. Şebnem Korur Fincancı mesleğinin gereğini yerine getirdiği, toplumsal duyarlılık ile iyi hekimlik yaptığı, bilimsel ve etik değerleri savunduğu için gözaltına alınmıştır.

Doğa, çevre ve ekoloji mücadelesinin destekçisi olarak, çevre ve halk sağlığı alanlarında oluşturulan talan ve tahribatlara karşı sesimiz olmuştur.

Yaşama ve yaşam alanlarına dair hakikat mücadelesi yürüten Şebnem Korur Fincancı’nın gözaltına alınması, bu yöntemle susturulmaya çalışılması, tüm hak ve doğa savunucuları için bir gözdağı niteliğinde olup kabul edilemez.
Şebnem Korur Fincancı yalnız değildir. Yanındayız.

Dayanışma ile…”