Ana Sayfa > Bildiriler > Ekoloji Birliği’nden Cumhurbaşkanına Enerji ve Maden Yasası Veto Edilsin Çağrısı

Ekoloji Birliği, Cumhurbaşkanlığından TBMM’de kabul edilen Enerji ve Maden Yasası’nın veto edilmesi talebinde bulundu.

İstanbul Milletvekili Nevzat Şatıroğlu ve 89 milletvekilinin imzası ile teklif olunan (2/3116) sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun; TBMM Enerji, Tabii Kaynaklar Komisyonu’nda geçtiğimiz günlerde üzerinde bazı kısmi değişiklikler yapılmasıyla kabul edildi ve Cumhurbaşkanlığı makamına onaylanmak üzere sunuldu. Yasalaştırılmak üzere daha teklif halindeyken pek çok ekoloji örgütü, meslek odaları ve bilim çevresi ile muhalefet partilerinin yoğum tepkisi ile eleştirilerini alan ‘Torba Yasa’ ile TBMM gündemine getirilen Enerji ve Maden Yasası Teklifi, bir çok yönüyle doğayı savunmasız bırakan, ekolojik tahribatı, çevre ve hava kirliliğini daha da artıracak, yurttaşların mülk edinme hakkını ortadan kaldıracak, sadece sermaye şirketlerine daha fazla imtiyaz sağlayarak, sermayenin çıkarını kollamak amacıyla yapılan bir kanun olarak görülmeye devam ediyor. Bu haliyle yasalaştırılarak Meclisten geçirilmesi karşısında yörelerinde çevre mücadelesi veren yerel halk ve ekoloji örgütleri adeta isyanlarda.

Yasanın onaylanması öncesinde Cumhurbaşkanlığına yönelik bir çağrıda bulunan Ekoloji Birliği, yasanın onaylanması durumunda, bunun ekolojik yıkımın bir fermanı anlamına geleceğini vurgulayarak. TBMM’den geçirilen Elektrik Piyasası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun‘un veto edilerek onaylanmaması çağrısında bulundu. Ekoloji Birliği‘nin “Cumhurbaşkanlığına açık Mektup” başlığı altında yayımlandı.

Video’da Ekoloji Birliği Eş Sözcüsü Coşkun Özbucak, Ekoloji Birliği’nin açıklamasını okurken.