Ana Sayfa > Bildiriler > Ekoloji Birliği’nden Çanakkale Mitingine Çağrı

Ekoloji Birliği’nden Çanakkale Mitingine Çağrı

Kazdağları için 12 Ekim tarihinde yapılacak mitinge yönelik hazırlıklar devam ederken, toplumsal düzeyde yükselen tepkilerin de etkisiyle iyice sıkışan maden şirketi de çeşitli oyunlarla bilgi kirliliği yaratıp kafa karışıklığı oluşturma çabası içinde. Çünkü 13 Ekim tarihinde sözleşme süresi sona erecek. Bu nedenle de geçtiğimiz günlerde Kirazlı altın madeni şirketi tarafından bazı işbirlikçi muhtarları kullanarak maden lehine bir hava varmış izlemini yaratmaya yönelik bir oyuna başvurulmuştu. Ancak bu oyunu deşifre eden yaşam savunucuları ve 41 kurum tarafından anında topyekun bir karşılık ve madenin oyununa karşı cevap da gecikmedi. Dün (1 Ekim) de bir açıklama Ekoloji Birliği tarafından yapıldı. Ekoloji Birliği tarafından basın ve kamuoyuna yönelik yapılan açıklama, 12 Ekim tarihinde yapılacak Çanakkale Mitingi’nin önemine değinerek, mitinge destek ve katılım için bir çağrı niteliği taşıyor

Ekoloji Birliği’nin basına ve kamuoyuna yönelik 1 Ekim tarihli Kazdağları için yapılacak Çanakkale Mitingi için çağrı metni şöyle:

KAZDAĞLARI HEPİMİZİNDİR!

“Kazdağları ve çevresi, başta siyanürlü altın madenciliği olmak üzere, metalik madencilik projelerinin işgali altında. Bölgede onlarca proje var. Ormanlar kesiliyor, tarım alanlarına, meralara el konuluyor, barajlar, göletler madencilere tahsis ediliyor. Kanadalı Alamosgold ve yerli iştiraki Doğu Biga Madencilik firmasına alanı teslim etmek için Kirazlı’da 200 bin ağaç ÇED Raporuna aykırı bir şekilde Tarım ve Orman Bakanlığı eliyle kesildi. Firmanın Ağı Dağı ve Çamyurt’ta başka projeleri de var. Dağlarımızda bu katliama izin vermeyeceğiz. Çanakkale ve Balıkesir’in dağları, ovaları, köyleri tehdit altında. Toprağımız ve suyumuz zehirleniyor. İktidarın maden yasası, çevre yasası ve diğer yasalarda yaptığı düzenlemeler ile sit alanları, kitarım alanları, meralar, ormanlar, dereler kapitalist şirketler için yeni pazarlar haline getirildi.

Çanakkale ve Balıkesirliler havasına, suyuna toprağına sahip çıkmak için seslerini yükseltti ve “Su ve Vicdan Nöbeti” ne başladı. Nöbet, #Heryer Kazdağları, adıyla çadırlı direnişle devam ediyor.Ülkemizin her yanından gelen ziyaretler ve destekler ile güçleniyor. Mücadele, 12 Ekim 2019 tarihinde yapılacak miting ile daha da yükselecek ve tüm bu talan ve yıkım projelerinden vazgeçilene kadar sürecek. İktidarın ve şirketlerin algı operasyonları, kendilerine yandaş yaratma çabalarının bir yararı olmayacak.

Ekoloji Birliği olarak tertip komitesinde yer aldığımız Çanakkale mitingine bileşenlerimizle birlikte tüm gücümüzü seferber ederek katılacağız. Kazdağları ve çevresine sahip çıkmanın, yaşama ve doğaya sahip çıkmak olduğunu bilerek, tüm ekoloji dernek ve platformlarını, emek ve demokrasi güçlerini Çanakkale mitingine katılım için seferberlik ilan etmeye çağırıyoruz.

12 Ekim 2019 tarihinde yapılacak Çanakkale mitingi, 26 Ekim 2019 Ankara’da yapacağımız EKOLOJİ mitingi için de önemli bir sinerji yaratacaktır.

Kazdağları’nın Üstü Altından Değerlidir!
Kapitalizme İnat Yaşasın Hayat!”

EKOLOJİ BİRLİĞİ