Ana Sayfa > Bildiriler > Ekoloji Birliği’nden Akbelen direnişine destek: “2023 Meclis Toplantımızı Akbelen’de yapıyoruz”

Ekoloji Birliği, kesim tehdidi altındaki Akbelen Ormanı’nda aktif nöbetlerini sürdüren İkizköylüler ile dayanışmak amacıyla, 4 Haziran’da Akbelen Ormanı çadırlı nöbetine çağrı yaptı ve 11 Haziran’daki meclis toplantısını Akbelen Ormanı’nda yapacağını duyurdu.

Ekoloji Birliği Yürütme Kurulu, 2023 yılının Haziran ayında Ankara’da yapılması planlanan meclis toplantısına dair bir açıklama yaparak, toplantının 11 Haziran’da Muğla’nın Milas ilçesine bağlı Akbelen Ormanı’nda yapılacağını duyurdu. Ayrıca, tüm yaşam savunucuları 5 Haziran Dünya Çevre Günü’nde kömür madeni için kesilme tehdidi altındaki Akbelen Ormanı’nda devam eden çadırlı nöbete çağrıldı.

Ekoloji Birliği Meclis Toplantısını 11 Haziran 2023 tarihinde Ankara’da yapma kararı almıştı. Daha sonra Ekoloji Birliği Yürütme Kurulu bir değerlendirme toplantısı yaptı ve Dünya Çevre Günü olan 5 Haziran’da tüm aktivistleri Akbelen nöbetine desteğe çağırma ile 11 Haziran tarihli Ekoloji Birliği Meclis Toplantısının yerini de Akbelen Ormanı olarak değiştirme kararı alındı.

Yapılan açıklamada, “İkizköy yaşayanları Limak’ın, Akbelen Ormanı’nı yok etmek üzere kesime başlama planı nedeniyle Ekoloji Birliği’ne dayanışma ve destek çağrısı yaptı” dendi.

Akbelen Ormanı’nın aktif nöbetin devam ettiği tek direniş alanı olduğu belirtilen açıklamada, “Durumun acil ve ciddi olması nedeniyle Ekoloji Birliği Yürütme Kurulu bir değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantı sonucunda iki önemli karar aldı: Dünya Çevre Günü olan 4 Haziran tarihinde tüm aktivistleri Akbelen nöbetine desteğe çağırmak ve 11 Haziran tarihli Ekoloji Birliği meclis toplantısının yerini Akbelen Ormanı olarak değiştirmek” ifadeleri kullanıldı.

Ekoloji Birliği kararın verilmesinin sebebini ise şu şeklide açıklandı:

“Bu kararı vermemizde temel dayanak yaşam savunucularının ‘Akbelen ormanını vermeyeceğiz’ kararlılığıdır. Bu kararı vermemizde sebep İkizköylüler’in iki yıla yaklaşan onurlu nöbetidir. Temiz hava ve yaşanabilir doğa savunusunda Ekoloji birliği, zeytinin kömüre karşı direnişinde zeytinin yanında olacaktır.”

Ekoloji Birliği tarafından yapılan açıklamada ayrıca şunlar ifade edildi: “Ekoloji Birliği Meclis toplantısını 11 Haziran 2023 tarihinde Ankara’da yapma kararı almıştı. Bildiğiniz gibi Akbelen, aktif nöbetin devam ettiği tek direniş alanı. Durumun acil ve ciddi olması nedeniyle Ekoloji Birliği Yürütme Kurulu bir değerlendirme toplantısı yaptı. Toplantı sonucunda iki önemli karar aldı: Dünya Çevre Günü olan 5 Haziran tarihinde tüm aktivistleri Akbelen nöbetine desteğe çağırmak ve 11 Haziran tarihli Ekoloji Birliği meclis toplantısının yerini Akbelen Ormanı olarak değiştirmek. Bu kararı vermemizde temel dayanak yaşam savunucularının “Akbelen ormanını vermeyeceğiz” kararlılığıdır. Bu kararı vermemizde sebep ise İkizköylüler’in iki yıla yaklaşan onurlu nöbetidir. Temiz hava ve yaşanabilir doğa savunusunda Ekoloji Birliği, zeytinin kömüre karşı direnişinde zeytinin yanında olacaktır.”