Ana Sayfa > Ekoloji > Ekoloji Birliği ve Polen Ekoloji tarafından “Türkiye’de Madenciliğin Politik Ekolojisi” konulu sempozyum düzenlendi | Video/Haber

Ekoloji Birliği ve Polen Ekoloji tarafından birlikte “Türkiye’de Madenciliğin Politik Ekolojisi” başlığı altında bir sempozyum düzenlendi. 26 ve 27 Haziran tarihlerinde 2 gün olarak gerçekleştirilen sempozyumda, Madenciliğin Politik Ekonomisi, Madenciliğin Politik Ekolojisi, Emek ve Ekoloji Mücadelelerinin Ortaklığı, Ekoloji Mücadelesinde Hukuk, Mücadeleler, Deneyimler, Ne Yapmalı? gibi konular ele alındı.

Zoom üzerinden online olarak gerçekleştirilen sempozyumda, canlı yanında katılımcılarla birlikte “iklim krizi, kuraklık, gıda ve su krizi gibi sadece bugünü değil, gelecek nesilleri de etkileyecek olan ekolojik krizin ağırlaşan koşulları altında madencilik furyasının yarattığı sonuçlarına karşı, doğayı ve yaşamı savunma mücadelesi de olan ekoloji mücadelesi içinde önemli yeri olan akademisyenler, hukukçular, ekolojistler, emekçiler olarak “Nereye Gidiyoruz?” ve “Ne Yapmalıyız?” sorularına da yanıtlar bulunmaya çalışıldı.

Sempozyumun pazar günkü buluşmasında yer alan Romanya’dan Roxana Pencea, da maden şirketlerinin yerel toplulukları kandırma taktikleri konusunda Romanya’dan bazı örnekler verdi…