Ana Sayfa > Bildiriler > Ekoloji Birliği olağan meclis toplantısı Akbelen’de gerçekleştirildi

Ekoloji Birliği olağan meclis toplantısı Akbelen’de gerçekleştirildi

Türkiye’nin dört bir yanında ekolojik yıkıma karşı mücadele veren ve yaşam alanlarını savunan 80 dolayında ekoloji örgütünü bileşen olarak bir araya getiren Ekoloji Birliği (EB), 2023 meclis toplantısını yaklaşık iki yıldır kömür madenine karşı direniş gösteren Akbelen Ormanı’nda gerçekleştirdi.

Cumartesi günü (10 Haziran) Türkiye’nin çeşitli kentlerinden ormandaki nöbet alanına gelen Ekoloji Birliği bileşenleri ve aktivistler, burada çadır kurarak İkizköylüler’in direnişine destek oldu.

Pazar günü (11 Haziran) ise Ekoloji Birliği’nin yıllık meclis toplantısına katılacak olan çeşitli bileşenlerin temsilcileri, nöbet alanından yola çıkarak pankartlarla toplantının yapılacağı yere doğru bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüş sırasında atılan sloganlarla Türkiye’de ekolojik yıkıma uğrayan bölgeler için adalet çağrısı yapıldı; iklim, çevre ve sağlıklı bir yaşam için kömürden aşamalı çıkış talep edildi.

Birliğe üç yeni bileşen katıldı

Toplantıya birliğin bileşenlerinden Ege Çevre ve Kültür Platformu (EGEÇEP), Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği, Doğanın Çocukları, Burhaniye Çevre Platformu (BURÇEP), Aydın Çevre ve Kültür Platformu (AYÇEP), Çine Yaşam Platformu (ÇİYAP), Mezopotamya Ekoloji Hareketi MEH), Ekoloji Derneği, Zilan Ekoloji Platformu, Muğla Çevre Platformu (MUÇEP), Divriği Yaşam ve Doğa Platformu, Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri (DAÇE), Van Çevre Derneği (VANÇEVDER), Karaman Ekoloji Derneği, Yeşil Yaşam İnsiyatifi, Yeşil ve Sol Çalışma Grubu, Berlin Yeşil Ev, Yaşam ve Dayanışma Yolcuları ve İkizdere Dernekler Federasyonu fiziki olarak katılırken, Aydın Ekoloji ve Yaşam Platformu (AYEP), Malatya Çevre Platformu (MALÇEP) ve Kadın Meclisi çevrimiçi olarak katılım sağladı.

Toplantı sonucunda İkizköy Çevre Komitesi, Sarıyer kent Dayanışması ve Uluslararası Çevre Gazetecileri Derneği, birliğin bileşenleri arasına katıldı.

Haberin tamamı için tıklayınız