Ana Sayfa > Bildiriler > Efemçukuru’ndan Kaz Dağlarına “Su, Vicdan Ve Yaşam Yürüyüşü” Başladı

Efemçukuru’ndan Kaz Dağlarına “Su, Vicdan Ve Yaşam Yürüyüşü” Başladı

Kaz Dağları için yapılacak miting öncesi çevre örgütleri temsilcileri İzmir Efemçukuru’ndan Kaz Dağlarına yürüyüş başlattı.

12 Ekim tarihinde Çanakkale’de yapılacak Kazdağları mitingi öncesinde, bugün İzmir’de “Efemçukuru’ndan Kaz Dağlarına Su, Vicdan ve Yaşam Yürüyüşü” başlatıldı. Çanakkale’de yapılacak Kazdağları mitingine kadar sürdürülecek olan yürüyüş, bugün saat 09.30’da Efemçukuru altın madeni önünde toplanan, CHP İzmir milletvekili Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın da katılım gösterdiği çevre örgütleri temsilcilerinden kalabalık bir grubun katılımıyla yapılan açıklama ile birlikte başlatıldı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde bir araya gelen çeşitli kurum temsilcileri otobüslerle Efemçukuru’na gitti. Madenin giriş kapısı önünde yapılan basın açıklamasında konuşan EGEÇEP Eş Dönem Sözcüsü Alime Mitap, Kaz Dağları’ndaki doğa talanına karşı 12 Ekim’de yapılacak mitinge İzmir’den ses vermek için yola çıkıldığını belirterek, “Güzergah boyunca ekolojik yıkım alanlarını gezip buralarda basın açıklamaları yapacağız” açıklamasında bulundu.

Efemçukuru davasının avukatı Arif Ali Cangı ise yaptığı konuşmada, Efemçukuru’nda gelişen hukuki de süreci aktararak konuya dikkat çekerken, “Hukuk ne yazık ki kirletme faaliyetinin kılıfı olarak kullanılıyor” dedi.

Efemçukuru’nun ardından ekip nükleer atıkların gömülü olduğu Gaziemir’e de gitti. Burada kurşun fabrikasının radyoaktif atık sahası ve Büyükşehir Belediyesi önünden “su ve vicdan yürüyüşü”ne çıkacak yaşam savunucuları alkışlarla uğurlandılar.

Efemçukuru’ndan Kazdağları’na Yürüyüş Koordinasyonu’nca belirlenenlere göre; yaya olarak yapılacak yürüyüş süresince sloganlar ve pankartlar olmayacak, ancak basın açıklamaları yapılacak noktalardaki açıklamalar sırasında sloganlar atılarak pankartlar açılacak.