Ana Sayfa > Bilim > Duayen Bilim İnsanı Prof. Dr. Kantarcı’dan Çağrı: Akbelen Çevresindeki Ekosistemler ve Halk Korunmalıdır!

Akbelen direnişi ikinci haftaya da girerken, pek çok bilim çevresinden Akbelen ormanının önemi ve direnişçilere destek mesajları da devam ediyor. Duayen bilim insanı Prof. Dr. Doğan Kantarcı da, Akbelen ormanı ve çevresindeki ormanlar ile zeytinlikler vazgeçilemeyecek bir su üretim alanı olduğunu belirterek “Akbelen çevresindekieEkosistemler ve halk korunmalıdır” çağrısında bulundu.

Akbelen direnişi ikinci haftaya da girerken, pek çok bilim çevresinden Akbelen ormanının önemi ve direnişçilere destek mesajları da devam ediyor. Duayen bilim insanı Prof. Dr. Doğan Kantarcı da, Akbelen ormanı ve çevresindeki ormanlar ile zeytinlikler vazgeçilemeyecek bir su üretim alanı olduğunu belirterek “Akbelen çevresindeki ekosistemler ve halk korunmalıdır” çağrısında bulundu.

Akbelen Çevresindeki Ekosistemler ve Halk Korunmalıdır!

pray
Prof. Dr. Doğan Kantarcı

Çağrıyı yapan duayen bilim insanı toprak bilimci ve ekolog Prof. Dr. Doğan Kantarcı, “Akbelen ormanı ve çevresindeki ormanlar ile zeytinlikler vazgeçilemeyecek bir su üretim alanıdır. Bölgedeki ekosistemler ve halk korunmalıdır.” başlıklı makalesinde, Akbelen ormanı ile ilgili yasal süreci detaylı bir şekilde anlattıktan sonra, açık ocak işletmesinin ilerlemesi ve ağaçlandırılabilirliğini toprak ve orman bilimleri bağlamlarında ele alıyor.

İlerleyen bölümlerde Sekköy-İkizköy açık ocak işletmesinin su üretimi üzerindeki etkilerini detaylı olarak ele alan Kantarcı, yöre topraklarının su üretimi için neden ve nasıl korunması gerektiğini vurguluyor.

1.8.2023 tarihli makalesinde, son olarak ‘Bölgedeki Termik Santralların Diğer Zararlı Etkileri’ni bilimsel olarak açıklayan Prof. Dr. Doğan Kantarcı, makalesini şu sözlerle tamamlıyor:

“Sonuç olarak; Akbelen Ormanında 24. 7. 2023 gününden beri yürütülen ağaç kesmek, orman ekosistemini yok etmek, su üretimini engellemek işlemlerinde ‘Kamu yararı’ yoktur. Tam tersine ‘Kamu yararı için’ eylem vardır.”

Makalenin tamamına bu linkten ulaşabilirsiniz.

Kaynak: ikizkoydireniyor.net