Ana Sayfa > Haberler > Cudi’de yangın yayılıyor, müdahale eden yok!

Cudi’de yangın yayılıyor, müdahale eden yok!

Cudi Dağı’nda dün gece çıkarılan ve müdahale edilmeyen yangın giderek yayılıyor. Köylülerin kendi imkanlarıyla yaptığı müdahale ise yetersiz kalıyor.

Cudi Dağı‘nın eteklerinde bulunan Şırnak merkeze bağlı Cifane (Cevizdüzü), Gündikê Remo (Anılmış) ve Nêvava (Üçkiraz) da dün akşam saatlerinde çıkartılan orman yayını yayılarak devam ediyor. Yangına ilgili kurumlar müdahale etmezken, çevre köylerde bulunan yurttaşlar kendi imkanlarıyla söndürme çalışması yürütüyor. Köylüler, yangını söndürmekte yetersiz kaldığını belirtti.

KİMSE MÜDAHALE ETMİYOR!

Yangına söndürmeye 6 kişiyle birlikte giden bir yurttaş, “Yangına müdahale ediyoruz ama çabalarımız yetersiz. Elimizde itfaiye ve su yok, altı kişiyiz ve elimizden bu kadar geliyor. Yangını söndürüyoruz ama yangın kendiliğinde bir daha başlıyor. Bütün dünya görsün. Hiç kimse ilgilenmiyor. Cudi Dağı cayır cayır yanıyor” diye tepki gösterdi.

Yangın dün geceden beri devam ederken, henüz herhangi bir müdahalede bulunulmadı. Devam eden yangında şuana kadar çok sayıda üzüm bağı ve bahçenin de küle döndüğü belirtildi.

MEŞE DAĞI’NDA YANGIN SÖNDÜ

Uludere ilçesine bağlı Sêgirk (Şenoba) beldesi kırsalında bulunan Hirimiya’da (Meşe Dağı) da dün gece başlayan orman yangını kendiliğinden söndü. Yangında çok sayıda ağaç küle döndü.

Kaynak: MA