Ana Sayfa > Ekoloji > CHP, 5 ilde JES sorununu konuşacak

CHP, 5 ilde JES sorununu konuşacak

CHP Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından kurulan “Jeotermal Enerji Araştırma Komisyonu” çalışmalarına başladı. İlk durak Aydın.

CHP Doğa Hakları ve Çevreden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı tarafından kurulan Jeotermal Enerji Araştırma Komisyonu, 19 Ocak 2021’da çalışmalarına Ege Bölgesi’ndeki temaslarıyla başlıyor. Programa göre çalışmanın ilk durağı JES’lerin kuşatması altındaki Aydın ili.

Konu ile ilgili olarak yapılan açıklamada, “Jeotermal sondajların ve jeotermal elektrik santrallerinin çevreye verdiği zararları araştırmak, işletmeleri yerinde incelemek ve bölge halkının sorunlarını tespit etmek amacıyla CHP Genel Merkezince bir komisyon kurulmuştur” ifadeleri kullanıldı.

Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç başkanlığında kurulan komisyon, 19 Ocak Salı günü çalışmalarına başlıyor. Dört gün sürecek komisyon çalışmasında amacının jeotermal enerji ile ilgili konularda bilgi toplamak, araştırma yapmak, tedbirler geliştirmek ve önerilerde bulunmak olduğu belirtilirken, bu kapsamda Aydın, Manisa, Denizli, Muğla ve İzmir’de konuyla ilgili kurum ve STK’lar, yerel yönetimler ve yurttaşlarla görüşülerek saha incelemeleri yapılacak.

BÖLGE VEKİLLERİ SAHADA

Komisyonda PM üyesi Gizem Özcan, Aydın Milletvekilleri Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız, Manisa Milletvekili Ahmet Vehbi Bakırlıoğlu, Denizli Milletvekili Haşim Teoman Sancar, Muğla Milletvekili Mürsel Alban ve İzmir Milletvekili Mahir Polat bulunuyor.

“SORUN YERİNDE ÇÖZÜLÜR”

Jeotermal Enerji Araştırma Komisyonu’na başkanlık eden Ali Öztunç, “CHP olarak sahadaki çalışmalarımızı devam ettiriyoruz. Komisyonumuz ile sorunu yerinde inceleme anlayışıyla 4 günlük saha incelemeleri ve arama toplantıları planladık. CHP olarak, strateji ve politikalarımızı bu anlayışla inşa ediyoruz” dedi.

Jeotermal Enerji Araştırma Komisyonu’nun 4 günlük programı şöyle:

• 19 Ocak Salı günü: Aydın
  • 20 Ocak Çarşamba günü: Manisa
  • 21 Ocak Perşembe günü: Denizli ve Muğla
  • 22 Ocak Cuma günü: İzmir

Yapılacak çalışmaların ardından, komisyon araştırmaların sonuçlarına dair bir basın toplantısı düzenlemeyi amaçlıyor. Düzenlenecek basın toplantısında, gerçekleştirilen temas ve toplantılarda karşılaşılan durumlar üzerine alınan kararlar ve belirlenecek olan yol haritasına dair de bilgiler verilmesi planlanıyor.