Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > Çevre örgütleri biraraya geldi, Manisa Çevre Platformu kuruluyor

Çevre örgütleri biraraya geldi, Manisa Çevre Platformu kuruluyor

Manisa ve ilçelerinde çevre ve doğanın korunması için faaliyetlerde bulunan Çevre Dernekleri ile Çevre Gönüllüleri, Manisa’da bir çevre ve ekoloji platformu oluşturulması ihtiyacından dolayı Akhisar’da düzenlenen toplantıda bir araya geldiler.

Manisa ve ilçelerinde çevre ve doğanın korunması için faaliyetlerde bulunan çevre dernekleri ile çevre gönüllüleri, Manisa’da bir çevre ve ekoloji platformu oluşturulması ihtiyacından dolayı 20 Kasım günü Akhisar’da düzenlenen toplantıda bir araya geldiler.

Akhisar Belediye Meclisi Salonunda yapılan toplantıya Salihli, Manisa, Saruhanlı, Kırkağaç, Soma, Gördes ve Akhisar’daki Çevre Dernekleri ve Bölge Çevre Gönüllüleri katıldı. Turgutlu, Ahmetli, Gölmarmara Çevre Dernekleri ve Bölge Çevre Gönüllüleri mazeretleri olduğu için katılamadılar. Yaklaşık üç saat süren toplantıda, bir tanışma, herkesin kendi bölge sorunlarını anlattığı, bütün Manisa Çevre Gruplarının ilgilenmesi gerektiği konuların ortaya konulduğu bir buluşma oldu.

Akhisar Çevre Derneği Başkanı Erdan Boşnak konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada,” Gediz Havzası’nın son yıllarda Küresel ısınma ve buna bağlı olarak yaşanan iklim değişikliği su rezervlerini olumsuz yönde etkilemeye devam ediyor, Ege bölgesinde tarımsal sulama ve balıkçılık yönünden önemli bir yere sahip olan Marmara Gölü, iklim değişikliği ve kuraklık, vahşi sulama ve sulama sezonlarında yapılan yanlış planlama nedeniyle tamamen kurudu. Marmara Gölünün ardından Ege Bölgesinin en önemli nehirlerinden biri olan Gediz Nehri de kurumaya başladı. Barajlardaki su seviyesinin eksilere indiği bu süreçte birde kimyasal atıklar nedeniyle ekoloji kirliliği ile karşı karşıya kaldık. Tarımsal ürün potansiyeli, verimli, geniş, sulanabilir ovaları ve doğal zenginlikleri bakımından Türkiye’nin önde gelen havzalarından birisi olan Gediz havzasının bugün için en önemli sorunu ekolojik kirliliktir.”