Ana Sayfa > Bileşen Etkinlikleri > Çevre Müdürlüğü’nün Mühürlü Dediği Biyokütle santrali dumanı tüterken görüntülendi

İdare Mahkemesinin ÇED Gerekli değildir kararı üzerine yasal süre sonunda faaliyetini, durdurması gereken ve Samsun Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü tarafından içeriden mühürlendiği ve faaliyetini durdurduğu iddia edilen Çarşamba Biyokütle santralde faaliyetin halen devam ettiği görüntülendi.

Samsun‘un Çarşamba ilçesi Eğercili Mahallesi’nde ‘de Oltan Köleoğlu tarafından faaliyete geçirilen Biyokütle santralde yargı son kararı vermiş ve “ÇED Gerekli değildir” kararını onaylamıştı.

Bu gelişmenin ardından 30 günlük yasal sürenin sonunda santralin kapısının açık olması ve faaliyetlerini sürdürmeye devam etmesi üzerine dava açan vatandaşların avukatları savcılığa suç duyurusunda bulunmuş ve savcılık soruşturma başlatmıştı.

Şikayet üzerine Santrale gelen Çevre ve Şehircilik Samsun İl Müdürlüğü yetkilileri de santralde yaptıkları incelemenin ardından santralin içeriden mühürlendiğini ve üretim yapılmayıp, soğutma yapıldığını ileri sürmüşlerdi.

ÇEVRE MÜDÜRLÜĞÜ HALKI MI KANDIRIYOR?

SAMÇEP Sözcüsü Mehmet Özdağ, dün (5 Kasım) sabah uçaktan çektiği santral ve hava kirliliği fotoğraflarını sosyal medya hesabından paylaştı. Paylaşılan görüntülerde santralin yoğun duman çıkarttığı ve faaliyetinin halen devam ettiği gözler önüne serildi.

Mehmet Özdağ paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Bu görüntüleri, TK2807 Samsun İstanbul uçağından çektim. Çarşamba BES’in bacası mahkeme kararlarına rağmen tütmeye devam ediyordu. Çarşamba BES ve ve Sanayi tesilerinin bacalarından çıkan gazların Tekkeköy üzerinde nasıl yoğunlaştığı bu hava fotoğraflarından bile görülebiliyor.

Çarşamba Biyokütle Santralının elektrik üretmediği gibi bir bahanenenin arkasına sığınarak, mahkeme kararlarını uygulamayan kamu görevlilerinin er ya da geç mahkemelerde hesap verecekleri günlere gideceğiz.
Mücadelemiz Ovamızı, havamızı, yaşam alanlarımızı ve ülkemizin geleceğini korumak içindir..”

Kaynak: Karadenizhayat

Ekoloji Birliği; yaşama yönelik artan tehditlere karşı, yurt genelinde faaliyet gösteren bir çok ekoloji örgütünün bir araya gelmesi ile 2018 yılında oluşmuştur. Amacı; birlik ve dayanışma temelinde ekoloji mücadelesini yükselterek, daha güçlü şekilde doğayı ve yaşamı savunmaktır.